İZSU’ dan körfez temizliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZSU' nun körfezde sığlaşma kaynaklı koku sorununun önüne geçilmesi için...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZSU’ nun körfezde sığlaşma kaynaklı koku sorununun önüne geçilmesi için sürdürdüğü dip tarama çalışmalarını ve Çiğli Arıtma Tesisi’ndeki iyileştirme çalışmalarını kontrol etti. İlerleyen günlerde temeli atılması planlanan 4. Faz ile birlikte yüzülebilir Körfez için dev adımlar atıldığını ifade eden Tunç Soyer, “Diliyorum önümüzdeki süreçte Körfez’de yüzme heyecanını hep birlikte yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde İzmir Körfezi’nin geleceği için proje yapımına başlayan İZSU Genel Müdürlüğü’nün Çiğli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ni ziyaret etti. Başkan Tunç Soyer’e eşi Neptün Soyer dışında İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, İzdoğa A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Güven Eken ve İZSU bürokratları da eşlik etti.

İnceleme sonrası çalışmalar hakkında açıklama yapan Başkan Soyer, “İZSU ekibimiz, geçmiş senelerde genellikle göz ardı edilmiş Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nin restorasyon sürecini bir senede çok önemli bir noktaya getirdi. Öncelikle günde 600 bin metreküp su arıtan tesise 4. Faz ünitelerinin ilavesiyle ilgili çok önemli bir adım atıldı. Önümüzdeki günlerde de temel atma töreni gerçekleşecek ve 600 bin metreküp kapasiteye 200 bin metreküp daha ilave edilecek. İlk 3 etabın restorasyonu tamamlandı. Kanal çıkışında, Körfez’e çıkan deşarj noktasında derinleştirme çalışmaları yapıldı. Eskiden biriktirilen çamurların rehabilitasyonu ve kireçlemesi yapıldı”  dedi.

Haber Merkezi

 

 

Bakmadan Geçme