• Haberler
  • Çevre
  • İzmirliler dikkat! Türkiye’de depremlerde en yüksek riskli 7 ilden 4’ü Ege’de

İzmirliler dikkat! Türkiye’de depremlerde en yüksek riskli 7 ilden 4’ü Ege’de

Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan habere göre Türkiye’de 6 Şubat ayında meydana gelen Büyük Maraş Depremi, depremler hakkında...

Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan habere göre Türkiye’de 6 Şubat ayında meydana gelen Büyük Maraş Depremi, depremler hakkında yapılan araştırmaları hızlandırdı.

Jeoloji Mühendisleri Odası’nın gerçekleştirdiği bir çalışmaya göre Türkiye’de altından doğrudan fay hattı geçen 24 il bulunuyor.

7 büyüklüğünde deprem meydan gelme ihtimali bulunan bu 24 il içerisinde Hatay, Konya, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Manisa, Burdur, Balıkesir, Aydın, Erzurum, Tokat, Kocaeli, Kayseri, Muğla, Denizli, Eskişehir, Erzincan ve Hakkari gibi iller bulunuyor.

Bunun yanında Kütahya, Aksaray ve Sakarya’da da fay hattı üzerinde bulunan yerleşim yerleri hakkındaki raporlar tamamlanmış durumda. Bursa, İzmir ve Bolu içinde deprem riski araştırmaları devam ediyor.

En riskli bölge Marmara, yüksek riskli 7 ilden 4’ü Ege’de

Jeoloji Mühendisleri Odası’nın araştırmalarına göre deprem riski yüksek iller ve bölgeler arasında Marmara Bölgesi, İstanbul ve İzmir başı çekiyor.

En yüksek riskli 7 il arasında ise İstanbul’un yanı sıra Adıyaman, Balıkesir, Manisa, Aydın, Denizli ve Tekirdağ bulunuyor. Bu illerin arasında Manisa, Aydın ve Denizli Ege Bölgesi içerisinde bulunurken Balıkesir’in güneyinde bulunan bir kısım alan da Ege Bölgesi’ne dahil ediliyor.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme