İzmir’in Meşhur Bombasına Rakip Adanalı Tatlıcının ‘Adana Bombası’
Tatlıcı Zeynep Geyik ve eşi Turgut, katmer hamurunu farklı bir deneyimde kullanarak bir tatlı ürettiler. Bol...
Tatlıcı Zeynep Geyik ve eşi Turgut, katmer hamurunu farklı bir deneyimde kullanarak bir tatlı ürettiler. Bol miktarda Antep fıstığı ve çikolata ekleyerek özgün bir lezzet sağlamaya çalışan çift, tatlıyı 200 derecede pişirip üzerine yine Antep fıstığı ve çikolata sosu dökerek sunuyor. Bu tatlıya ‘Adana Bombası’ adını veren tatlıcı, 2021 yılında Türkiye Patent ve Marka Kurumu’na başvurarak bu yeni lezzeti tescilledi.
Sosyal medyanın da etkisiyle hızla popülerleşen ‘Adana Bombası’, kısa sürede büyük talep görmeye başladı. Geyik çifti, siparişlerin etkisiyle yoğun bir tempoda çalışmaya başladı. Tatlıcı Zeynep Geyik, özellikle İzmir’den gelen taleplerin öne çıktığını iddia ediyor.
Geyik, “Her yerde muska katmer olarak geçer ve kaymaklı yapılır. Eşim bir gün çikolatalı olarak yapalım dedi. Bunu denedik ve gelen misafirlerimize ikram ettik. Onlar da çok beğendi. Adını da Adana’ya özgü olsun diye ‘Adana Bombası’ yaptık. İzmir bombasına rakip oldu. İçerisinde çikolata ve fıstık var. Şuanda İzmir’den çok talep var. Patentli ürünümüzü İzmirliler çok beğendi.” şeklinde konuştu.
Haber Merkezi