İzmir'in incisi Ödemiş

İzmir’in denizden ortalama 700 metre yüksekliğindeki dağlık bölgesinde yer alan Ödemiş’in doğal güzellikleri oldukça dikkat çekicidir....

İzmir’in denizden ortalama 700 metre yüksekliğindeki dağlık bölgesinde yer alan Ödemiş’in doğal güzellikleri oldukça dikkat çekicidir. Ilıca, Kırkpınar, Karakılçık gibi köyleri ile ünlüdür.

Ödemiş’in tarım ve hayvancılık sektörleri oldukça gelişmiştir. İlçede yetiştirilen incirler, ülke genelinde ünlüdür ve “Ödemiş İnciri” olarak adlandırılır. Ayrıca, zeytin, nar, elma, ayva, ceviz ve diğer meyve türleri de burada yetiştirilmektedir. Tarım ürünlerinin yanı sıra ilçede küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık da yapılmaktadır.

Ödemiş’in tarihi yapıları arasında, Roma dönemine ait ünlü antik kenti “Kasaba” ve Osmanlı dönemine ait tarihi evler ve camiler yer almaktadır. Ayrıca, 19. yüzyılda inşa edilmiş ve restore edilerek günümüze kadar gelen tarihi Ödemiş Saat Kulesi de ilçenin simge yapılarından biridir.

Ödemiş’in turizm potansiyeli de oldukça yüksektir. Ilıca Kaplıcaları, Şahin Tepesi, Kırkpınar Mesire Alanı, Ören Kanyonu ve Gölcük Tabiat Parkı gibi doğal güzellikler ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Ayrıca, her yıl Haziran ayında düzenlenen Ödemiş İncir Festivali de ilçenin ünlü etkinliklerinden biridir.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme