İzmir’in gururuna İtalya’dan madalya

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nde triatloncu İpek Öztosun, İtalya’da gerçekleşen Ironman 70.3’ten altın madalya...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nde triatloncu İpek Öztosun, İtalya’da gerçekleşen Ironman 70.3’ten altın madalya ile döndü.

Turnuva, 17 Eylül’de İtalya’daki Cervia şehrinde gerçekleşti. Turnuvaya 68 ülkeden 888 kişi katılırken “Demir Lady” lakaplı İpek Öztosun, yüzme, bisiklet ve koşu parkurlarından oluşan yarışmayı toplam 5 saat 1 dakika 27 saniyede tamamlayarak birinciliği göğüsledi. Öztosun, kadınlar 25-29 kategorisinde altın madalyayı elde ederken genel klasmanda ise 12. oldu.

Hollanda’dan dönmüştü

Haziran ayında da Hollanda’daki West-Friesland şehrindeki müsabakalara katılan Öztosun, 25-29 yaş kategorisinde 3., genel klasmanda 12. olmuştu.

Ironman 70.3’te ilk kez geçen yıl yarıştığını belirten Öztosun, bu yarışmada 4 saatte 59 dakika 53 saniyelik bir performans göstererek 4. olduğunu hatırlatarak “Bu yıl yine Hollanda’da aynı parkurda 25 saniyelik derecemi geliştirerek üçüncülük kürsüsüne çıktım. İtalya’da da 1. olmak beni ayrı mutlu etti. Ülkeme ve kulübüme madalya kazandırdım” diyerek başarılarını devam ettirme niyetinde olduğunu vurguladı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme