• Haberler
  • Asayiş
  • İzmir’deki kapora dolandırıcılığı operasyonunda 5 tutuklama

İzmir’deki kapora dolandırıcılığı operasyonunda 5 tutuklama

İzmir’de internet üzerinden alışveriş yapmak isteyen vatandaşları dolandıran bir çete hakkında gerçekleştirilen operasyonda 5 şüpheli tutuklandı....

İzmir’de internet üzerinden alışveriş yapmak isteyen vatandaşları dolandıran bir çete hakkında gerçekleştirilen operasyonda 5 şüpheli tutuklandı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların internet sitelerinde yayınlanan ilanlara yanıt verdikten sonra kapora göndermelerine rağmen ürünleri alamadıkları şikayetlerini aldı. Yapılan çalışmalarda, şahısların ilandaki ürünlerin karşılığında kapora adı altında para talep ettikleri, ancak ürünleri göndermedikleri ve bu şekilde yaklaşık 2 milyon lira haksız kazanç sağladıkları tespit edildi. Ayrıca, çetenin sahte araç sigorta siteleri oluşturarak vatandaşları dolandırdığı da belirlendi. Şüpheliler, sahte siteler üzerinden iletişim kurdukları vatandaşlardan araç sigortası bedeli olarak para talep ediyor, ancak sigorta yapılmıyordu.

Polisin yürüttüğü detaylı çalışmanın ardından şüphelilerin kimlikleri ve adresleri tespit edildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla harekete geçen polis ekipleri, havadan helikopter ve özel harekat birimlerinin de desteğiyle operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda 24 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyete götürülerek sorgulanmak üzere teslim edildi.

Emniyetteki sorgulamaları tamamlanan 18 şüpheli adliyeye sevk edildi. Bu şüphelilerden 5’i tutuklanırken, 12’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bir şüpheli ise savcılık tarafından serbest bırakıldı. Dolandırıcılık olaylarına karışan bu çetenin etkisiz hale getirilmesiyle, mağdurların adaletin sağlanması amaçlanmaktadır.

İHA

Bakmadan Geçme