• Haberler
  • Asayiş
  • İzmir’de Yapılan Operasyonda 42 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi, Zehir Taciri Tutuklandı

İzmir’de Yapılan Operasyonda 42 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi, Zehir Taciri Tutuklandı

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bir arama noktasında, İzmir’e uyuşturucu madde sevkiyatı yapan bir otomobilde yapılan aramada 18...

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bir arama noktasında, İzmir’e uyuşturucu madde sevkiyatı yapan bir otomobilde yapılan aramada 18 kilogram metamfetamin ele geçirildi. Şüphelinin İstanbul’daki evinde yapılan bir başka aramada ise 24 kilogram daha metamfetamin bulundu ve zehir taciri tutuklandı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir’e büyük miktarda uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağı istihbaratı üzerine harekete geçti. Belirledikleri aracı durduran ekipler, Kemalpaşa ilçesi Akalan gişelerinde arama yaptı. Aramada, otomobilin bagajında bulunan kolilerde 18 kilogram metamfetamin, 1 ruhsatsız tabanca ve 8 fişek ele geçirildi.

Operasyon İstanbul’a da yayıldı ve toplamda 42 kilogram uyuşturucu ele geçirildi. Araç sürücüsü E.K. gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte yapılan aramada, şüphelinin İstanbul’daki evinde 24 kilogram metamfetamin, 1 hassas terazi ve 72 tabanca fişeği bulundu. Ele geçirilen metamfetaminin piyasa değeri yaklaşık 15 milyon lira olarak belirlendi.

E.K. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve mahkeme tarafından tutuklandı.

İHA

Bakmadan Geçme