İzmir’de tefeci operasyonunda 5 tutuklama

İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çeşme Mali Suçlar Büro Amirliği, tefecilikle ilgili iki ayrı...

İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çeşme Mali Suçlar Büro Amirliği, tefecilikle ilgili iki ayrı soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyon sonucunda 5 kişinin tutuklandığını bildirdi.

İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çeşme Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, ekonomik sıkıntılar yaşayan, bankalardan kredi alamayan ve acil nakit ihtiyacı olan vatandaşları yüksek faizlerle borçlandırarak mağdur ettikleri iddia edilen 10 şüpheli hakkında soruşturma yürüttü. Karabağlar, Karşıyaka, Torbalı, Çeşme ilçeleri ile İstanbul ve Manisa’daki adreslerde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda D.B., U.D., A.Ç., A.H., K.Y., T.Y., D.Y., S.Y. isimli 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda 6 senet, 3 adet satış sözleşmesi ve 1 adet ajanda ele geçirildi. Ele geçirilen delillerle ilgili adli işlemlere başlandı. 8 şüpheli, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme tarafından 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 5 şüpheli ise tutuklandı. Soruşturma devam ediyor ve ilgili kişilere yönelik yasal işlemler sürdürülecek.

İHA

Bakmadan Geçme