• Haberler
  • İzmir
  • İzmir’de Srebrenitsa Soykırımı’nın 28. Yılı Anma Etkinliği Düzenlendi

İzmir’de Srebrenitsa Soykırımı’nın 28. Yılı Anma Etkinliği Düzenlendi

  Karşıyaka’da Srebrenitsa Soykırımı’nın 28. yılı anma etkinliği düzenlendi. Bu etkinlik, Avrupa’da İkinci Dünya Savaşı sonrasında...

 

Karşıyaka’da Srebrenitsa Soykırımı’nın 28. yılı anma etkinliği düzenlendi. Bu etkinlik, Avrupa’da İkinci Dünya Savaşı sonrasında yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendirilen soykırımın acısını hatırlatmayı amaçladı. Karşıyaka Belediyesi hizmet binası önünde gerçekleştirilen anma etkinliğine Balkan dernekleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Karşıyaka Belediyesi Başkan Vekili Atilla Baysak, konuşmasında soykırımın acısının hala tazeliğini koruduğunu vurgulayarak, insanlık suçlarının unutulmaması ve hesabının sorulması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi üyeleri tarafından hazırlanan Srebrenitsa soykırımını anlatan bir sergi de ziyarete açıldı. Sergide, resimler aracılığıyla soykırımın dehşeti anlatıldı. Srebrenitsa soykırımı, 11-22 Temmuz 1995 tarihleri arasında Bosna-Hersek’te gerçekleşmiş ve BM bünyesindeki Hollandalı askerlere sığınan sivil Boşnakların Sırp birliklerine teslim edilerek katledilmesiyle sonuçlanmıştı. En az 8,372 Boşnak erkek ormanlık alanlar, fabrikalar ve depolarda toplu olarak öldürülmüş ve cesetleri toplu mezarlara gömülmüştü. Atilla Baysak, konuşmasında Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumun bu katliamı izlemekle yetindiğini ifade ederek, böylesi insanlık suçlarının unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini vurguladı.

Haber

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme