• Haberler
  • Asayiş
  • İzmir’de şike iddiası yargıya taşındı İfadede CHP’li başkanın adı da var

İzmir’de şike iddiası yargıya taşındı İfadede CHP’li başkanın adı da var

İzmir’in Bölgesel Amatör Lig’inde oynanan Torbalıspor ile Çeşme Belediyespor arasındaki play-out mücadelesi öncesi şike girişimiyle ilgili...

İzmir’in Bölgesel Amatör Lig’inde oynanan Torbalıspor ile Çeşme Belediyespor arasındaki play-out mücadelesi öncesi şike girişimiyle ilgili iddialar yargıya taşındı. İddianamede, futbol menajeri Ömer Bedioğlu’nun Torbalıspor oyuncuları Şamil Ünal ve Durmuş Eroğlu’na maçı satmaları karşılığında kişi başı 50 bin lira teklif ettiği belirtilirken, paraların Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran tarafından temin edileceği iddia edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, Ömer Bedioğlu’nun kritik mücadele öncesi Şamil Ünal ve Durmuş Eroğlu’na şike teklifi yaptığı iddia edildi. Şamil Ünal, telefon görüşmesini Torbalıspor Kulüp Başkanı Batuhan Atay Arslan’ın yanında gerçekleştirdi ve bu görüşmeyi ses kaydına aldı. İddiaya göre, Bedioğlu maçta görev yapacak hakemleri de etkilemiş ve Çeşme Belediyespor’un kazanması durumunda parayı vereceğini söylemiştir. Şike teklifi, Gaziemir’deki bir AVM’de yapılan buluşmada da kaydedilmiştir.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame sonucunda futbol menajeri Ömer Bedioğlu hakkında dava açıldı. Bedioğlu’na “Spor müsabakasının sonucunu etkilemek amacıyla kazanç teminine teşebbüs” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Bu şike iddialarıyla ilgili olarak Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da adı geçen isimler arasında yer aldı. Torbalıspor oyuncusu Şamil Ünal’ın ifadesine göre, şike teklifi edilen paraların Çeşme Belediye Başkanı tarafından kulübe aktarılacağı ve daha sonra futbolculara dağıtılacağı ileri sürüldü. Şamil Ünal’ın ifadesinde, buluşma öncesinde kendisine ses kayıt cihazı verildiği ve görüşmenin tamamının kaydedildiği de belirtildi.

Soruşturma devam ederken, iddianamede yer alan suçlamalar doğrultusunda futbol menajeri Ömer Bedioğlu’nun dava süreci ilerlemektedir. Ayrıca Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın da bu şike iddialarıyla ilgili olarak soruşturma kapsamında yer aldığı belirtilmektedir

İHA

Bakmadan Geçme