• Haberler
  • İzmir
  • İzmir’de Kira Protestosu: 7 Bin TL’lik Zam Talebine Direnen Aile Parkta Yaşıyor

İzmir’de Kira Protestosu: 7 Bin TL’lik Zam Talebine Direnen Aile Parkta Yaşıyor

kirBegüm ve Mehmet Tıraş çifti, Bayraklı ilçesi Fuat Edip Baksı Mahallesi’nde bulunan dairede 2 yıldır kiracı...

kirBegüm ve Mehmet Tıraş çifti, Bayraklı ilçesi Fuat Edip Baksı Mahallesi’nde bulunan dairede 2 yıldır kiracı olarak yaşamaktaydı. Daha önceki ev sahibi ile yapılan anlaşmaya göre 1500 lira kira ödeyen aile, yeni ev sahibinin 7 bin lira kira teklifini reddetti.

Ev sahibi, Tıraş ailesinin teklifini kabul etmeyerek 1500 lira olan kira bedelini de reddetti. Ardından, yaklaşık 1 yıl kira ödemedikleri gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Bu başvuru sonucunda tahliye kararı çıkarıldı ve Tıraş ailesi, 4 yaşındaki kızları ve 2 yaşındaki oğullarıyla birlikte temmuz ayında evlerinden çıkmak zorunda kaldı.

Haber

Aile, bir süre çevrelerindeki insanların yardımıyla barınma ihtiyaçlarını karşıladı, ancak uygun fiyatlı bir ev bulamadıkları için son 10 gündür Şehit Üsteğmen Yunus Keskin Parkı’nda battaniyenin üzerinde yaşamlarını sürdürüyorlar. Parkta yemeklerini pişiren aile, maddi durumlarına uygun bir ev ve iş talebinde bulunuyor.

Begüm Tıraş, eşinin ara sıra bulduğu işlerde çalıştığını ve çocuklarına bakmak zorunda olduğu için kendisinin çalışamadığını dile getirerek, yeni ev sahibine yaptıkları yüzde 25 zam teklifinin kabul edilmediğini söyledi. Ailenin, istenen 7 bin lira kira bedelini karşılayacak durumda olmadığını belirtti.

Aile, kirayı eski ev sahibine elden ödedikleri için bunun kanıtlanamadığını ve bu nedenle tahliye kararı verildiğini ifade etti. Yaşadıkları zorlu süreçte kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını, yardım vaatlerinin gerçekleşmediğini ve parkta yaşamlarını sürdürdüklerini anlattılar.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme