İzmir’de kamu malları artıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de kamu mallarının artışta olduğuna dair bir paylaşımda bulundu. Eski...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de kamu mallarının artışta olduğuna dair bir paylaşımda bulundu. Eski adı Twitter olan X isimli platformda yaptığı paylaşımda Soyer, şunları söyledi;

“Bunca ekonomik krize, pandemiye, yangınlara, depremlere rağmen kamu malını artırıyor, bütçemize ek kaynak yaratıyoruz.

2019’dan 2023 yılının Temmuz ayına kadar 1 milyar 185 milyon 689 bin liranın üzerinde kamulaştırma, 1 milyar 64 milyon 416 bin liralık da taşınmaz satışı yaptık.

Sattığımızdan fazlasını aldık, krize rağmen kamu malını eksiltmedik, artırdık.

Sattıklarımız, sosyal tesis, hizmet alanı ya da katma değer üreten yerler değildi. Kamusal kullanıma uygun olmayan ya da düşük kira geliri nedeniyle on yıllarca verimli olamayacağı anlaşılan yerlerdi. Satın aldıklarımız ise, Belediye’nin hizmet kalitesini arttıracak, altyapı yatırımlarını hızlandıracak, kentsel dönüşümün önünü açacak yerlerdi.

Bu yolda devam edeceğiz.”

Bunca ekonomik krize, pandemiye, yangınlara, depremlere rağmen kamu malını artırıyor, bütçemize ek kaynak yaratıyoruz.

2019’dan 2023 yılının Temmuz ayına kadar 1 milyar 185 milyon 689 bin liranın üzerinde kamulaştırma, 1 milyar 64 milyon 416 bin liralık da taşınmaz satışı… pic.twitter.com/8gmZooMsXG

— Tunç Soyer (@tuncsoyer) August 27, 2023

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinde yayınlanan haberde ise Soyer, mezarlık alanı açmaktan altyapıya kadar birçok yatırım için İzmir’de kamulaştırma yapmak zorunda kalındığını belirtti; “Projelerimizi hayata geçirirken yurttaşlarımızın ve kentin ihtiyaçları doğrultusunda planlama yapıyor, gerektiğinde kamulaştırma yaparak yolumuza devam ediyoruz. Ekonomik krize rağmen yatırım ve projelerimizi aksatmadan sürdürmek için ek kaynak yaratıyor ve her türlü olumsuz koşula rağmen çözüm üretiyoruz.
Mezarlık alanı açılmasından, altyapıya kadar birçok yatırımı hayata geçirmek için kamulaştırma yapmak zorunda kaldık. Hazinenin bedelsiz arazi tahsis etmesi gereken yatırımların önünü kamulaştırma ile açtık. Sattığımızdan fazlasını aldık, krize rağmen kamu malını eksiltmedik, artırdık” dedi.

Gelir getiren tesisler ve imar rantı sağlayacak arazilerin satışı gibi uygulamalara ise asla başvurmadıklarını vurgulayan Başkan Soyer, “İzmirlinin malını kimseye peşkeş çekmedik. Aksine Fırat Fidanlığı gibi paha biçilemez bir araziyi Yaşayan Park’a dönüştürüp halkımızın kullanımına açtık. Yıldız Sineması, Bıçakçı Han gibi şehrin göbeğindeki simge binaları kamulaştırıp kentin kültür yaşamına kazandırdık. İzmirlinin parasını İzmirlinin yaşam standardını yükseltmek için harcadık” diye konuştu.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme