• Haberler
  • İzmir
  • İzmir’de Kadın Şoförler Tekerlekleri Ele Geçiriyor!

İzmir’de Kadın Şoförler Tekerlekleri Ele Geçiriyor!

İzmir’de toplu taşıma hizmetini yürüten Büyükşehir Belediyesi, kadın otobüs şoförlerinin göreve başlamasıyla dikkatleri üzerine çekti. İlk...

İzmir’de toplu taşıma hizmetini yürüten Büyükşehir Belediyesi, kadın otobüs şoförlerinin göreve başlamasıyla dikkatleri üzerine çekti. İlk başta şaşkınlıkla karşılanan bu değişiklik, vatandaşlar tarafından olumlu bir şekilde karşılandı. Şehir içi trafiğinin yoğun olduğu İzmir’de toplam 148 kadın otobüs şoförü görev yapıyor ve yapılan anketlerde kadın şoförler öne çıkıyor. Kadın şoförlerin kullandığı otobüslerde yapılan 10 binden fazla ankette, vatandaşların yüzde 74’ü olumlu görüş bildirdi.

Haber

Sibel Doğan, yaklaşık 4 yıldır otobüs şoförlüğü yaptığını ve herkesin sevdiği işi yapması gerektiğine inandığını söyledi. Kadın şoförlerin kibarlığına ve trafik kurallarına olan uyumlarından dolayı memnuniyetini dile getiren Doğan, tüm şoförlerin kadın olmasını isteyenlerin bile olduğunu ifade etti. Ailesinin başlangıçta şaşırdığını ancak şimdi destek olduğunu belirten Doğan, zorluğu olmayan bir iş yaptığını vurguladı.

Gülfer Afyonlu da araç kullanmayı çok sevdiği için otobüs şoförlüğünü tercih ettiğini ve sevdiği işi yapmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Başlangıçta annesinin karşı çıktığını ancak ailesinin genel olarak kendisine destek olduğunu belirten Afyonlu, şu anda insanların kadın şoförlere alıştığını ve hatta bazılarının tercih ettiğini ifade etti.

Haber

Nagihan Bişgin, büyük araç kullanmaktan keyif aldığı için bu mesleği seçtiğini söyledi. Eşinin kendisine büyük araçta bir kadın şoför gördüğünü söyleyerek bu mesleği önerdiğini aktaran Bişgin, otobüs kullanmanın daha kolay olduğunu fark ettiğini dile getirdi. İzmir’deki yerel halkın kadın şoförlere alıştığını ama şehir dışından gelenlerin hala şaşırdığını belirtti.

Kadın şoförlerin kullandığı otobüslerde seyahat eden vatandaşlar, kadın şoförlerin kibar ve disiplinli olduklarını belirterek memnuniyetlerini dile getirdi. Türk kadınına yakışır bir duruş sergileyen kadın şoförlerin, İzmir’de toplu taşıma hizmetinde olumlu bir değişim yaratıyor.

İHA

Bakmadan Geçme