• Haberler
  • Asayiş
  • “İzmir’de Kaçak Makaron ve Tütün Operasyonunda 17 Şüpheli Yakalandı, Milyonlarca Sigara Ele Geçirildi!”

“İzmir’de Kaçak Makaron ve Tütün Operasyonunda 17 Şüpheli Yakalandı, Milyonlarca Sigara Ele Geçirildi!”

İzmir’de, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, kaçak makaron ve tütün mamulleri...

İzmir’de, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, kaçak makaron ve tütün mamulleri satışı yapan 17 kişiye adli işlem uygulandı. Bu operasyonlarda milyonlarca kaçak sigara ve 2.57 ton tütün ele geçirildi. İki şüpheli tutuklandı.

İzmir polisi, insan sağlığına ciddi zararları olan yerlerde üretilen ve depolanan, yasa dışı doldurulmuş sigara, bandrolsüz makaron ve tütün mamulleri satışı yapan kişilere yönelik operasyonlarına devam ediyor. Uzun süren teknik ve fiziki takipler sonucunda, İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, farklı tarihlerde gerçekleştirilen operasyonlarda 17 şüpheliye adli işlem yaptı.

Çok sayıda ekibin eş zamanlı olarak katıldığı operasyonlarda, 7 ev, 5 depo, 5 araç ve 3 işyerinde aramalar yapıldı. Bu aramalarda 2 milyon 574 bin 100 adet doldurulmuş sigara, 1 milyon 691 bin 800 adet makaron, 2.57 ton kıyılmış tütün, 3 bin 355 adet fotokopi TAPDK bandrolü, 369 adet elektronik sigara likidi, 163 adet elektronik nargile cihazı, 107 kilogram nargile melası, 76 adet pipo tütünü, 50 paket gümrük kaçağı sigara, 3 adet otomatik av tüfeği, 2 adet ruhsatsız tabanca, 49 adet mermi ve 8 adet şarjör ile esrar maddesi ele geçirildi.

Operasyonlar kapsamında toplamda 17 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı ve 4 şüpheli gözaltına alındı. A.Y. ve S.Y. isimli iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, A.G. ve Ü.Y. isimli iki şüpheli ise tutuklandı.

İHA

Bakmadan Geçme