• Haberler
  • İzmir
  • İzmir’de hafif öksürük şikayeti ile gittiği hastanede ölen vatandaşın babasından “ihmal” açıklaması

İzmir’de hafif öksürük şikayeti ile gittiği hastanede ölen vatandaşın babasından “ihmal” açıklaması

Karşıyaka’da esnaflık yapan 32 yaşındaki Olgun Demirtaş, geçtiğimiz yıl hafif öksürük şikayeti ile gittiği hastanede hayatını...

Karşıyaka’da esnaflık yapan 32 yaşındaki Olgun Demirtaş, geçtiğimiz yıl hafif öksürük şikayeti ile gittiği hastanede hayatını kaybetmişti. Demirtaş’ın ölümüne sebep olan hastalık hakkında başta bir teşhis konulmamıştı.

Olgun Demirtaş’ın babası olan emekli halk sağlığı uzmanı Rasim Demirtaş’ın iddialarına göre, Demirtaş’ın yattığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktor olan E.Y., yurt dışından ilaç getirme vaadi ile aileden 480.000 lira para almıştı. Buna rağmen yeterli teşhis ve tedaviyi görmeyen Olgun Demirtaş, hastanede bir ay kadar yattıktan sonra hayatını kaybetti.

Baba Demirtaş, oğlunun cenazesinden 4 gün sonra hastanede sesli görüntü Alan güvenlik kameralarıyla ilgili evrakların alınması için, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Konu hakkında herhangi bir işlem yapılmadı. Olgun Demirtaş’ın ölümü, “kalp durmasına bağlı normal ölüm” olarak sınıflandırılmıştı.

Baba Demirtaş, 10 aydır Ankara’yı bekliyor

Baba Demirtaş, oğlunun teşhisinde ve tedavisinde doktorların ihtimalinin bulunduğu iddiasıyla savcılığa bir kez daha suç duyurusunda bulunsa da sonuç alamadı. Demirtaş’ın verdiği bilgilere göre savcılık, Ankara Mesleki Sorumluluk Kurulu’ndan soruşturma için görüş beklerken, gereken görüş 10 aydır gelmiyor.

Demirtaş, konu hakkında Yeni Asır’ yaptığı açıklamalarda “Oğlum öleli neredeyse 10 ay oldu ancak biz hukuki olarak bir arpa boyu yol katedemedik. O dönem Doç. Dr. olan E.Y, ‘Ben size yurtdışından ilaç getirteceğim. Başhekimlikteki Ö.U. da siparişini verecek’ diyerek bizden 480 bin lira para aldı. 480 bin lira verdik, geri de alamadık. Hem paramdan hem de evladımdan oldum. Benim oğlum eceliyle ölmedi, ihmal sonucu resmen cinayete kurban gitti. Delillerin bu süreçte karartıldığını düşünüyorum. Ben 70 yaşındayım, savcılık dosyanın kapanması için benim de ölmemi mi bekliyor?” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme