• Haberler
  • Asayiş
  • İzmir’de Çocuklarının Gözü Önünde Cinayet: Kadına Karşı Şiddetin Acı Gerçeği

İzmir’de Çocuklarının Gözü Önünde Cinayet: Kadına Karşı Şiddetin Acı Gerçeği

İzmir’de 7 Ocak 2023 tarihinde meydana gelen olayda, 3 çocuk annesi Necmiye Vural, çocuklarının gözü önünde...

İzmir’de 7 Ocak 2023 tarihinde meydana gelen olayda, 3 çocuk annesi Necmiye Vural, çocuklarının gözü önünde Mehmet Atabay tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Yaşanan bu korkunç olayla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı tamamlayarak iddianame hazırladı. İddianamede, Vural ile Atabay’ın 4 ay önce tanıştığı ve gönül ilişkisi yaşadıkları, ancak Vural’ın ilişkiyi sonlandırmak istemesi üzerine aralarında anlaşmazlık yaşandığı belirtildi.

Olayın gerçekleştiği gün, Mehmet Atabay’ın Vural’ın evine giderek konuşmak istediği ancak Vural’ın oğlunun izin vermediği ve defalarca evi terk etmesini söylediği ifade edildi. Ancak Atabay’ın ısrarla evden çıkmaması üzerine Vural’ın oğlu bir arkadaşını çağırdı, ancak bu çabalar sonuçsuz kaldı. Tartışma kavgaya dönüştü ve Atabay boşluk anında tabancasını çıkararak Vural’a ateş etti. Vural’ın çocukları olaydan kaçarak arka odaya sığındı, ancak Vural, çocuklarının arkasından odaya yöneldi ve bu sırada Atabay tarafından iki el ateş edilerek hayatını kaybetti. Atabay olay yerinden kaçtı, ancak polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı ve tutuklandı.

Savcı, olayın meşru müdafaa hali olmadığını ve Atabay’ın, Vural’ı öldürme kastı ve iradesi olduğunu belirtti. Atabay’ın, silahını ateşlemesi, Vural’ın barışma isteğini kabul etmemesi durumunda Vural’ı öldürme niyetinin açık bir kanıtı olarak gösterildi. Toplanan deliller ve alınan ifadeler ışığında savcı, Atabay’a ‘Kadına karşı kasten öldürme’ ve ‘Konut dokunulmazlığını ihlal’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 2 yıla kadar hapis cezası talebinde bulundu.

İHA

Bakmadan Geçme