• Haberler
  • İzmir
  • İzmir’de bir erkek, kendisine karşı koruma kararı aldıran kadını vurdu

İzmir’de bir erkek, kendisine karşı koruma kararı aldıran kadını vurdu

İzmir’in Çiğli ilçesinde 19 Haziran günü sabah saatlerinde Ferhat B. isimli bir vatandaşın, kendisinden ayrılarak koruma...

İzmir’in Çiğli ilçesinde 19 Haziran günü sabah saatlerinde Ferhat B. isimli bir vatandaşın, kendisinden ayrılarak koruma kararı aldıran Aysel Aydemir’e tüfekle ateş açtığı öğrenildi. Aydemir, şüpheliden 5 yıl önce boşanıp koruma kararı aldırmıştı. Eski eşine pompalı tüfekle saldıran zanlı, “demek beni şikayet edersin” dedikten sonra rastgele ateş açtı. Ardından belinden tabancasını çeken zanlı, eski eşini bacaklarından yaralayıp olay yerinden ayrıldı. Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Aydemir’i ambulansla hastaneye kaldırdı. Saldırıdan bir süre sonra yakalanan şüpheli ise, işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

İddianame hazırlandı

Olayla ilgili soruşturmanın bitmesinin ardından iddianame hazırlandı. İddianameye göre zanlı, eski eşine karşı ilk saldırıyı pompalı tüfekle gerçekleştirdi. Saçmaların kadına isabet etmemesi üzerine Ferhat B., kadını ölümle tehdit ederek ve hakaretler savurarak bacaklarına ateş etti. Kadının bacaklarında ağır yaralar oluştu.

Alınan ifadelerin ardından savcı, şüpheli hakkında ‘Boşandığı eşe karşı kasten yaralama’, ‘Silahla tehdit’ ve ‘6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna Muhalefet’ suçlarından toplam 12,5 yıla kadar hapis cezası istedi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme