• Haberler
  • İzmir
  • İzmir’de 736.000 öğrenci yeni döneme merhaba dedi

İzmir’de 736.000 öğrenci yeni döneme merhaba dedi

İzmir’de yeni eğitim öğretim sezonunun açılışı ile beraber Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Saygı duruşunun ve İstiklal...

İzmir’de yeni eğitim öğretim sezonunun açılışı ile beraber Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Saygı duruşunun ve İstiklal Marşı’nın ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Etkinlikler, Vali Süleyman Elban’ın da katıldığı Narlıdere’de bulunan İlhan Onat İlkokulu’ndaki ziyaretle devam etti. Yaptığı konuşmada Elban, yeni eğitim ve öğretim döneminin öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olmasını diledi.

“Okullar açılmadan önce başta Milli Eğitim Müdürlüğü’müz ve tüm ekibi, emniyet güçlerimiz, valiliğimizdeki ilgili birimlerdeki arkadaşlarımız yavrularımızın sağlık içerisinde, güvenlikli bir şekilde kaliteli bir eğitim alabilmeleri için çok ciddi çalışmalar yürüttüler” diyen Elban, öğrencilerin İzmir’in umudu olduğunu, inşa edilen bütün yolların, köprülerin ve havaalanlarının onlar için yapıldığını, devlet adamlarının ve eğitim camiasındaki görevlilerin asli hedefinin velilerle birlikte Türkiye’nin geleceği olan çocuklara daha güzel bir ülke var etmek olması gerektiğini belirtti.

Elban, eğitimde kendileri için kurulan ülkenin kıymetini bilen, mutlu, başarılı, yetişmiş ve kaliteli vatandaş ve insan gücü yetiştirmenin de asli görev olduğunu belirtirken Yahşi, gün itibarıyla İzmir’de 2715 okulda bulunan 54.170 öğretmen ve 736.186 öğrencinin yeni eğitim öğretim sezonuna başladığını vurguladı.

Tören, öğrencilerin şiir okuması, halk oyunları gösterileri ve 4. sınıf öğrencilerinin 1. sınıf öğrencilerine bayrak devretmesi ile devam etti.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme