İzmir ve Manisa ormanlarına RES

Ege’de SonSöz’den Metehan Ud’un haberine göre Kazancı Holding çatısı altında varlığını sürdüren Aksa Enerji, İzmir ve...

Ege’de SonSöz’den Metehan Ud’un haberine göre Kazancı Holding çatısı altında varlığını sürdüren Aksa Enerji, İzmir ve Manisa sınırları içerisinde yer alan ormanlık alanda Manisa Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali başlıklı projeyi hayata geçirmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan izin istedi. Bakanlık, konu hakkındaki ÇED sürecinin başlatıldığını duyurdu.

Yunusemre ve Kınık’ta gerçekleştirilecek

Manisa’nın Yunusemre ve İzmir’in Kınık ilçelerinde gerçekleştirilmesi planlanan projeye göre 2700 hektarlık devlet ormanları ve tarım arazileri içerisine 17 adet türbin konulacak. Şirketin 401 milyon lira bütçe ayırdığı projenin gerçekleşmesi halinde yüzlerce ağaç kesilme tehdidiyle karşı karşıya kalacak.

Şirketin yönetim kurulunda Naci Ağbal var

Aksa’nın CEO’su Cemil Kazancı ayrıca Kazancı Holding’in yönetim kurulu 2. başkanlığını yaparken, yönetim kurulu başkan yardımcılığını ise eski maliye bakanı ve eski Merkez Bankası başkanı Naci Ağbal yapıyor.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme