• Haberler
  • İzmir
  • İzmir Sığacık’ta tur teknesinde yangın: Hamile kadın ve çocuklar dumandan etkilendi

İzmir Sığacık’ta tur teknesinde yangın: Hamile kadın ve çocuklar dumandan etkilendi

İzmir Sığacık’ta Tur Teknesinde Yangın: Hamile Kadın ve Çocuklar Dumandan Etkilendi İzmir’in Sığacık ilçesinde, bir tur...

İzmir Sığacık’ta Tur Teknesinde Yangın: Hamile Kadın ve Çocuklar Dumandan Etkilendi

İzmir’in Sığacık ilçesinde, bir tur teknesinde çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangının nedeni henüz belirlenmezken, olay yerine sevk edilen ekiplerin çabasıyla yangın kontrol altına alındı. Tekne sahipleri öğle yemeği hazırlığı yaparken mutfak tüpünden çıkan alevler nedeniyle tekne dakikalar içinde alev aldı. Olayın ardından çevre teknelerden gelen yardımlarla yangın söndürüldü, ancak dumandan etkilenen bir küçük kız bayıldı.

Yangın esnasında gruptaki bazı kişiler yangına müdahale ederken, diğerleri ise çevredeki teknelerin çabaları ve kendi imkanlarıyla alandan uzaklaşmaya çalıştı. Aralarında 8 aylık hamile olduğunu belirten bir kadının da bulunduğu bir grup insan, sıcak havadan ve yangın dumandan etkilenerek ciddi sağlık sorunları yaşadı. Halk kıyıya ve çevre teknelere yüzerek ulaştı.

Yangında etkilenen kişilerin bir kısmının, yanmış ve güvenli soğutma çalışmaları yapılmamış bir tekne ile karaya taşındığı iddia edildi. Adına herhangi bir tutanak düzenlenmediği belirtilen teknenin sigortasının olmadığı düşünülüyor. Dumandan etkilenenlerin hastaneye gitmek için kendi imkanlarıyla çaba gösterdikleri de iddialar arasında yer alıyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme