• Haberler
  • İzmir
  • İzmir’de Onur Yürüyüşü’ne çok sayıda gözaltı

İzmir’de Onur Yürüyüşü’ne çok sayıda gözaltı

Yeni İzmir Gazetesi’nden Berivan Kaya’nın haberine göre, İzmir Alsancak’ta Onur Yürüyüşü yapmak isteyen LGBTİ+’lar polis engeline...

Yeni İzmir Gazetesi’nden Berivan Kaya’nın haberine göre, İzmir Alsancak’ta Onur Yürüyüşü yapmak isteyen LGBTİ+’lar polis engeline takıldı. Alanı ablukaya alan polis çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Eylemcileri ters kelepçeyle gözaltına alan ekiplere İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz tepki gösterdi.

Gözaltına alınlar için İzmir Barosu çağrı yaptı. İzmir Barosu’nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Gözaltılar Serbest Bırakılsın Anayasal bir hak olan toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı kapsamında, İzmir’de düzenlenen Onur Yürüyüşüne polis güçleri müdahale etmiş olup gözaltılar devam etmektedir. İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. Gamze Şimşek ve üç meslektaşımızın da aralarında bulunduğu çok sayıda yurttaşımız, hukuksuz bir şekilde, işkence yapılarak gözaltına alınmıştır. İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, müdahale sırasında, hastane ve emniyet süreçlerinde meslektaşlarımızın ve yurttaşlarımızın yanındadır. Hiçbirini birbirinden ayırmadan, şart ve kayıt koymadan, “ama”sız ve fakat”sız, temel hak ve özgürlükleri savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Saygılarımızla” ifadelerine yer verildi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme