• Haberler
  • İzmir
  • İzmir Merkezli Milli Emlak Dolandırıcılığı Operasyonunda 8 Kişi Tutuklandı

İzmir Merkezli Milli Emlak Dolandırıcılığı Operasyonunda 8 Kişi Tutuklandı

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bu dolandırıcıları takip ederek önemli bir...

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bu dolandırıcıları takip ederek önemli bir operasyon düzenledi. Şüpheliler, mağdurları, sözde milli emlak arazisinin tapu müdürlükleri çevresinde gezdiriyor ve yanlarında resmi işlemlerin yapıldığı izlenimi veriyordu. Aynı zamanda bu kişiler, milli emlak arazileri için 500 bin ila 4 milyon lira arasında fahiş fiyatlar talep ederek mağdurlardan büyük miktarlarda para alıyorlardı.

Operasyon, İzmir’in yanı sıra İstanbul, Muğla ve Söke’deki çeşitli adreslerde gerçekleştirildi ve toplamda 13 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, dizüstü bilgisayar, tablet, cep telefonları ve birçok sahte tapu senedi ve mühür ele geçirildi.

Haber

Yapılan araştırmalar sonucunda, şüphelilerin toplamda 16 dolandırıcılık olayına karıştıkları ve mağdurlara 16 milyon liralık zarar verdikleri belirlendi. Ayrıca, şüphelilerin suçtan elde ettikleri malvarlığını aklama amacıyla kripto para borsalarında ve bankalarda yasal gelirlerinin dışındaki hesaplara para aktardığı tespit edildi. Bu süreçte, 10 şüphelinin kripto para hesaplarına, kiralık kasalardaki varlıklarına ve ortak oldukları şirketlerdeki paylarına ve 4 araca el konuldu.

Şüphelilerin mağdurlardan rüşvet ve tapu masrafları gibi bahanelerle ekstra para aldığı ve sahte tapu evrakları ve tahsilat makbuzları vererek dolandırıcılığını sürdürdüğü belirlendi. Ayrıca, mağdurları, yapılan işlemlerin gizli ve yasal olmadığı ve kendilerinin de suçlu olacağı konusunda yanıltarak şikayet etmelerinin önüne geçtikleri tespit edildi.

Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve savcılıkça serbest bırakılan 5 kişi haricinde diğer 8 kişi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. Dolandırıcılık mağdurlarının paralarının geri alınması ve benzer suçların önlenmesi için ilgili makamların çalışmaları devam ediyor.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme