İZMİR İYİ PARTİ'DE KÜÇÜK MENDERES RÜZGARI

22.01.2023 Pazar günü İYİ Parti İzmir 3. Olağan İl Kongresi yapıldı. İl başkanlığı seçimini M.Sinan Bezircilioğlu...

22.01.2023 Pazar günü İYİ Parti İzmir 3. Olağan İl Kongresi yapıldı. İl başkanlığı seçimini M.Sinan Bezircilioğlu kazandı. Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda düzenlenen, Ülkü Doğan ile Sinan Bezircilioğlu’nun listelerinin yarıştığı kongrede 657 delegeden 333’nün oyunu alan M.Sinan Bezircilioğlu başkanlığa getirildi.

Kongrenin divan başkanlığını İYİ Parti Grup Başkanvekilli Erhan Usta yaparken İzmir milletvekilleri Aytun Çıray ile İzmir milletvekili ve grup başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da kongreye katılarak delege ve partililere seslendi.

Seçim öncesinde başkan adayı olan üç isim Şakir Genç, M.Emre Eryıldıran ve Oğuzhan Yar, Ülkü Doğan lehine adaylıktan çekilme kararı almıştı, diğer İl Başkan adayı Öztürk Keskin de milletvekili aday adaylığını açıklayarak Sinan Bezircilioğlu lehine yarıştan çekilmişti. Bir tarafta 4 adayın birleştiği Ülkü Doğan 319 oyda kalırken M.Sinan Bezircilioğlu ve Öztürk Keskin ekibi 333 oy aldı, 5 oy da geçersiz sayıldı. M.Sinan Bezircilioğlu sonuçlar açıklanınca tüm il başkan adaylarını sahneye alarak el ele birlik mesajı verdi.

Kongrede dikkat çeken önemli bir husus da, her iki adayın listesinde de Küçük Menderes Havzası’ndan birçok ismin yer almasıydı. Havzadan çok sayıda üst kurul delegesi bulunması yanında, il yönetimine ve disiplin kuruluna önemli isimlerin seçilmesi Küçük Mendereslileri memnun etti. Bu isimler arasında önceden büyükşehir meclis üyeliği de yapmış olan Ödemiş Kurucu İlçe Başkanı ve 27. Dönem İzmir Milletvekili Adayı Av.Anıl Selek, 24 Haziran genel seçimlerinden sonra aktif siyasetten uzaklaşmasına rağmen teşkilatın ve tabanın ısrarı yanı sıra Öztürk Keskin ve M. Sinan Bezircilioğlu’nun davetini geri çevirmeyerek yeniden siyaset sahnesinde aktif rol almak üzere listede yer aldı. Deneyimli ismin siyaset sahnesinde yeniden aktif rol alması parti içinde memnuniyetle karşılanırken, İzmir’de ve özellikle Küçük Menderes havzasında siyasetin nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.

Genel seçimin yaklaştığı şu günlerde il kongrelerinin ve kurultayların renkli ve hareketli geçeceği bekleniyor.

İsmail Keçeci

Bakmadan Geçme