• Haberler
  • Gündem
  • İzmir İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse Görevden Alındı

İzmir İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse Görevden Alındı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse'nin görevden alındığı açıklandı

Karşıyaka ve çevresinde etkili olan orman yangınlarının ardından yaşanan gelişmeler, kentin siyasetinde tartışmalara yol açmıştı. Yangınlara yönelik müdahalelerde yaşanan yetersizlikler ve eleştiriler, bu süreçte dikkat çekmişti.
Orman Yangınları ve Müdahale Tartışmaları
Geçtiğimiz Perşembe günü başlayan ve İzmir'in çeşitli bölgelerinde büyük hasara yol açan orman yangınları, kentte geniş yankı bulmuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, havadan müdahalelerin yetersiz olduğunu belirtirken, AK Parti cephesinden ise belediyenin yangına müdahale konusunda başarısız olduğuna dair eleştiriler gelmişti. Bu tartışmalar sürerken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden dikkat çeken bir hamle geldi.
Görevden Alma ve Açıklama
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse'nin görevden alındığını doğruladı. Ancak belediyeden yapılan açıklamada, Derse'nin görevden alınmasının arkasında bir görevden alma kararı değil, emeklilik dilekçesi verdiği ve kendi isteğiyle emekli olduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanımız Sayın İsmail Derse’nin görevden alındığı yönünde basına ve kamuoyuna yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Daire Başkanımız emekli olmaya karar vermiş ve kendi iradesi doğrultusunda görevi bırakmıştır. İtfaiye teşkilatımızda bugüne kadar verdiği hizmetler için Sayın Derse’ye çok teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşamında sağlık ve esenlikler diliyoruz."
İsmail Derse'nin emekli olmasının ardından İtfaiye Daire Başkanlığı için yeni atama sürecinin nasıl şekilleneceği merak konusu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu süreçte yangın yönetimi ve diğer acil durum müdahale stratejilerini gözden geçirme ve iyileştirme çalışmaları yapmayı planlıyor.

Bakmadan Geçme