• Haberler
  • Ekonomi
  • İzmir Gevrek ve Boyoz Fiyatlarına Zam: Yeni Fiyatlar Belli Oldu

İzmir Gevrek ve Boyoz Fiyatlarına Zam: Yeni Fiyatlar Belli Oldu

İzmir’in meşhur lezzetleri olan gevrek ve boyozun fiyatlarında değişiklik yapılacağı duyuruldu. Gevrek ve boyozun sabah kahvaltılarında...

İzmir’in meşhur lezzetleri olan gevrek ve boyozun fiyatlarında değişiklik yapılacağı duyuruldu. Gevrek ve boyozun sabah kahvaltılarında sıkça tercih edilen ürünler olduğu göz önünde bulundurularak, bu lezzetlerin fiyatlarına zam yapıldı. İzmir Pide ve Gevrek İmalatçıları Esnaf Odası, artan akaryakıt, işçilik, un ve yağ maliyetlerinin etkisini göstererek, gevrek ve boyoz fiyatlarında artışa gidilmesi gerektiğini belirtti. Bu talebi değerlendiren İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, gevrek ve boyozun fiyatının 7 liradan 10 liraya yükseltilmesine onay verdi.

Yeni düzenlemeye göre, önümüzdeki günlerden itibaren gevrek, sade boyoz, poğaça, yumurta, peynir ve sade açmanın 10 liradan satılacağı duyuruldu. İzmir Pide ve Gevrek İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Şükrü Erişen, yazılı bir açıklama yaparak, “Zam konusunda olmasak da, artan üretim maliyetleriyle başa çıkabilmek ve esnafımızı desteklemek adına bu kararı almaktan başka çaremiz kalmadı” ifadelerini kullandı.

Diğer büyük şehirlerde simit gibi bazı ürünlerin 10 liradan satıldığını belirten Başkan Erişen, esnafın korunması ve işlerinin sürdürülebilirliği açısından bu adımı atmak zorunda kaldıklarını dile getirdi. Gevrek ve boyozun yeni fiyatlarına ilişkin değişiklik yarından itibaren yürürlüğe girecek.

İHA

Bakmadan Geçme