• Haberler
  • Teknoloji
  • İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Gençler Teknolojiyle Buluşuyor HADO Oyunu Göz Kamaştırıyor!

İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Gençler Teknolojiyle Buluşuyor HADO Oyunu Göz Kamaştırıyor!

İzmir, Avrupa Gençlik Başkenti finalistliği kapsamında gerçekleştirilen 92. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, “Gençlik” temasına özel olarak düzenlenen...

İzmir, Avrupa Gençlik Başkenti finalistliği kapsamında gerçekleştirilen 92. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, “Gençlik” temasına özel olarak düzenlenen etkinliklerle dikkat çekiyor. Fuarın gençlere yönelik teknoloji odaklı aktiviteleri arasında, 2016 yılında Japonya’da doğan ve 2019 yılında Türkiye’de ilk kez tanıtılan artırılmış gerçeklik oyunu HADO büyük ilgi görüyor. HADO, oyun ve teknolojiyi bir araya getirerek tasarlanmış bir oyun olarak öne çıkıyor ve Türkiye E-Spor Federasyonu tarafından bir spor dalı olarak kabul ediliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=hY2LY369M2k

Başlangıcından bu yana hızla gelişen HADO, üniversitelerde oldukça popüler bir spor dalı haline gelmiş ve Milli Takım seviyesinde çeşitli uluslararası turnuvalarda yer alıyor. HADO, yeni dönemde ise daha genç bir kitlenin ilgisini çekmeyi hedefleyerek okul sporları programına dahil olmayı amaçlıyor. Ayrıca, HADO Türk Milli Takımı, 21-22 Ekim 2023 tarihlerinde Japonya’nın Tokyo şehrinde düzenlenecek olan Dünya Kupası’na katılarak ülkemizi temsil edecek.

TV9 İZMİR

Bakmadan Geçme