• Haberler
  • İzmir
  • İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı: Ev Sahipleri Artık Öğrenci ve Bekar Kiracıları Tercih Ediyor

İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı: Ev Sahipleri Artık Öğrenci ve Bekar Kiracıları Tercih Ediyor

İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, ev sahiplerinin kiracı tercihlerinin değiştiğini ifade ederek, öğrenci veya...

İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, ev sahiplerinin kiracı tercihlerinin değiştiğini ifade ederek, öğrenci veya bekar kiracıları tercih ettiklerini söyledi. Son dönemlerde kiralık daire arayışının artmasıyla birlikte ev sahiplerinin daha seçici hale geldiğini ve kısa süreli sözleşme şartı koyduklarını belirtti. Bu durumun kiraları da artırdığına dikkat çekti. Ayrıca, öğrencilerin barınma sorunu yaşadığı ve kiralık ev bulmanın zorlaştığı da dile getirildi.

Akgün, eski dönemlerde ev sahiplerinin öğrencilere ve bekara ev vermediklerini ancak günümüzde üniversitede son sınıf ya da 3. sınıf öğrencilerini tercih ettiklerini veya “Bekar olsun, yarın evlenir gider” şeklinde düşündüklerini aktardı.

Haber

Kiralık daire sayısının azalmasının kiraları artırdığına dikkat çeken Akgün, eylül ayında kiraların yüzde 30 oranında artmasını beklediklerini belirtti. Ev sahiplerinin daha seçici hale geldiğini ve kiracıdan kısa süreli kalma, tahliye taahhütnamesi, kefil bulma ve yüksek gelire sahip olma gibi şartlar aradığını anlattı. Bu durumun son iki yılda kiraların yüzde 600 artmasına neden olduğunu söyledi.

Öğrencilerin barınma sorununa değinen haberde, 2023-2024 eğitim öğretim yılında öğrencilerin barınma sorunu yaşadığı ve Kahramanmaraş depremi sonrasında yurtların depremzedelere ayrıldığı ifade edildi. Öğrencilerin tiny house ve bungalov tipi evlerde kalmak için arayışa geçtiği de belirtildi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme