İzmir'e 400 Milyon TL'lik Su Arıtma Yatırımı

Temiz suya erişim kolaylaşacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torbalı’daki Ayrancılar-Yazıbaşı Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasite artırımı çalışmalarına hızla devam ediyor. Mevcut tesisin günlük arıtma kapasitesi üç kat artırılarak 25 bin metreküpe ulaşacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Küçük Menderes Havzası’ndaki kirliliği azaltmayı hedefleyen geniş kapsamlı projelerine bir yenisini ekliyor. Torbalı Ayrancılar-Yazıbaşı Atıksu Arıtma Tesisi’ndeki kapasite artırımı için 400 milyon liralık yatırım yapılıyor.
Ayrancılar-Yazıbaşı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Yazıbaşı, Ayrancılar, Kuşçuburun ve çevresindeki yerleşimlerin evsel atık sularını 2009 yılından beri arıtarak hizmet veriyor. Ancak bölgedeki sanayi kuruluşlarının atık sularının da bu tesise bağlanması kararı alındı. Bu kapsamda mevcut tesisin kapasitesi artırılarak ek tesislerle birlikte günlük arıtma kapasitesi 6 bin 912 metreküpten 25 bin metreküpe çıkarılacak.
İZSU Genel Müdürlüğü İşletmeler 2. Bölge Dairesi Başkanlığı’nda görevli inşaat mühendisi Salih Deniz Islakoğlu, projeyle ilgili olarak, “Nüfus artışı ve sanayi gelişimi göz önüne alındığında mevcut kapasitenin yetersiz kalacağı öngörüldü. 2040 yılı hedeflenerek yapılan bu projeyle, evsel atık suların yanı sıra endüstriyel atık sular da etkin bir şekilde arıtılacak” açıklamasında bulundu.
Bu kapsamlı yatırım, bölgedeki su kalitesini önemli ölçüde artırarak, hem çevresel hem de sağlık açısından büyük bir iyileşme sağlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu projeyle hem kirliliği azaltmayı hem de su kaynaklarını korumayı amaçlıyor.
 

Bakmadan Geçme