• Haberler
  • Asayiş
  • İzmir'de Yasadışı Silah Ticareti ve İmalatına Büyük Darbe

İzmir'de Yasadışı Silah Ticareti ve İmalatına Büyük Darbe

İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda, yasadışı silah ticareti ve silah imalatına yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi.

6136 Sayılı Kanun’a Muhalefet (Yasadışı Silah Ticareti ve İmalatı) suçundan şüpheli olan 16 kişiye yönelik yapılan hava destekli operasyonda, şüphelilerin tamamı gözaltına alındı.

Kamufle edilmiş kaçak silah atölyelerinde kurusıkı ve arızalı tabancaların parçalarını değiştirerek gerçek ateşli silahlara çeviren şüphelilerin, örgütlü bir şekilde yasadışı silah ve mühimmat satışı yaptıkları, aynı zamanda suç örgütlerine silah temin ettikleri belirlendi. Yapılan uzun süreli çalışmalar sonucunda, şüphelilerin ev, iş yeri, araç ve atölyelerine düzenlenen operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Operasyon kapsamında ele geçirilenler arasında:
- 30 adet tabanca,
- 36 adet tabanca şarjörü,
- 188 adet tabanca fişeği,
- 1 adet av tüfeği,
- 41 adet av tüfeği kartuşu,
- 2 adet tabanca gövdesi,
- 2 adet tabanca sürgüsü,
- 5 adet tabanca icra mili ve yayı,
- Çok sayıda silah parçaları,
- 28 adet uyuşturucu hap yer aldı.

Şüphelilerden 7'si tutuklanırken, 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklananlar arasında yer alan İ.S. isimli şahsın, farklı suçlardan 8 yıl hapis cezasıyla da arandığı tespit edildi. Gözaltına alınan diğer 5 şüpheli hakkındaki adli süreç ise devam ediyor.

İzmir Emniyet Müdürlüğü, yasadışı silah ticareti ve bireysel silahlanmayla mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğini ve kentteki huzur ve güvenliği sağlamak için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.
 

Bakmadan Geçme