• Haberler
  • İzmir'de 25 Yıllık Çöp Ev Temizlendi

İzmir'de 25 Yıllık Çöp Ev Temizlendi

Evden 10 kamyon çöp çıktı

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bir çift, 25 yıl boyunca evlerinde çöp biriktirdi. Belediye yetkililerinin dört gün süren hummalı çalışması sonucunda evden tam 10 kamyon çöp çıkarıldı.
Edinilen bilgilere göre, Karşıyaka ilçesi Bahriye Üçok Mahallesi’nde yaşayan Aynur ve Nevzat D. çifti, uzun yıllar boyunca evlerinde çeşitli eşyaları ve çöpleri biriktirdi. Geçtiğimiz günlerde Nevzat D.’nin vefatının ardından, komşuların ihbarı üzerine adrese gelen polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri, dairenin içindeki kötü durum karşısında şoke oldu. Savcının yaptığı incelemenin ardından, Nevzat D.’nin cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Evin içindeki çöplerin temizlenmesi için mahalle muhtarı devreye girerek Aynur D.’yi çöplerin atılması konusunda ikna etti. Muhtar tarafından ev dezenfekte edildikten sonra, Karşıyaka Belediyesi ekipleri özel kıyafet ve maskelerle temizlik çalışmalarına başladı. Çöplerin evden çıkarılması işlemi dört gün sürdü ve bu süre zarfında evden toplamda 10 kamyon çöp çıkarıldı.
Temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından ev çöplerden arındırılırken, mahalle sakinleri gördükleri manzara karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Bakmadan Geçme