• Haberler
  • İzmir
  • İzmir Büyükşehirin ödüllü projesi ‘Opera İzmir’ 5 yıldır bitirilemedi

İzmir Büyükşehirin ödüllü projesi ‘Opera İzmir’ 5 yıldır bitirilemedi

İzmir Büyükşehir Belediyesinin önceki belediye başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde temeli atılan Karşıyaka Mavişehir’deki opera binası 5...

İzmir Büyükşehir Belediyesinin önceki belediye başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde temeli atılan Karşıyaka Mavişehir’deki opera binası 5 yıldır bitirilemedi. Cumhuriyetin 100. yılında açılması planlanan projenin sadece yüzde 45’i tamamlanırken, yüklenici firma ile yapılan sözleşmenin feshedilmesi üzerine inşaat tamamen durdu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “İzmirli’nin 500 milyon lirası çöpe gitti. Şu anda bu beton yığını İzmir’de bir beceriksizlik abidesi olarak maalesef İzmirlilerin gözünün önünde” sözleriyle Büyükşehir Belediyesini eleştirdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesinin, projesini ‘Ulusal Mimari Yarışması’ ile belirlediği, mimarisi ve teknik donanımı ile Avrupa’daki sayılı örnekler arasında yer alacak ‘Opera İzmir’in’ temeli 25 Eylül 2018’de atıldı. Kasım 2021’de tamamlanması planlanan proje, yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle cumhuriyetin 100. yılına yetişrilmek istendi. Geçen 5 yıllık süre içerisinde Opera İzmir’in sadece yüzde 45’i tamamlanabildi.
Mimarisi ‘Ulusal Mimari Yarışma’ ile belirlenen ödüllü projede, yüklenici firma ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan sözleşmenin feshedildiği öğrenildi.

(İHA)

Bakmadan Geçme