• Haberler
  • İzmir
  • İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Maaş Ödemesi Açıklaması: ‘Gecikme Sadece Fark Ödemesindendir’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Maaş Ödemesi Açıklaması: ‘Gecikme Sadece Fark Ödemesindendir’

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaratılmaya çalışılan “maaşların ödenmediği” iddialarına cevap verdi. Belediye yetkilileri, Türkiye’ye örnek bir sözleşmenin...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaratılmaya çalışılan “maaşların ödenmediği” iddialarına cevap verdi. Belediye yetkilileri, Türkiye’ye örnek bir sözleşmenin imzalandığını ve çalışanların zamlı maaşlarının zamanında hesaplara yatırıldığını belirtti. Gecikmiş ödemenin sadece toplu iş sözleşmesinden sonraki bir fark ödemesi olduğu açıklandı.

Toplu İş Sözleşmesi’nin imzalandığı tarih ile maaş hak edişi arasındaki tarihin farkına dikkat çekilerek zamlı maaşların imzalandığı andan itibaren düzenli olarak ödendiği vurgulandı. Belediye, işçileri geciktirilmiş maaş ve ikramiye alacaklarının olmadığını açıkladı.

Açıklamada, yaşanan sıkıntının temel nedeni olarak Hazine’den her ay verilmesi gereken yerel yönetim paylarındaki tutarların azaltılması gösterildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz 2023 ödeneğinin 1 milyar 700 milyon TL olması gerekirken, 600 milyon TL’lik azalma ile 1 milyar 100 milyon TL’ye düştüğü ifade edildi. Bu durumun, ödemelerin olumsuz etkilerinin olduğu algısı oluşturulmasına zemin hazırladığı belirtildi.

Belediye, eşit işe eşit ücret ilkesi kapsamı ve katkının kıymetini göz önünde bulundurarak çalışana Türkiye’nin en iyi toplu iş sözleşmesini verdiğini belirtti. TİS’ten elde edilen fark ödemelerin kısa süre içinde hesaplara geçeceği açıklandı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme