• Haberler
  • Genel
  • İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar Akarca Atıksu Arıtma Tesisi Projesine Başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar Akarca Atıksu Arıtma Tesisi Projesine Başladı

  Temel atma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş...

 

Temel atma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin sonunda, projenin ilk boruları denize indirildi. Seferihisar’ın büyük turizm potansiyeline sahip olan sahil şeridini koruma amacı güden proje, önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptığı açıklamada, İzmir’in su varlığını korumaya ve İzmirlilerin nesiller boyunca suya erişimini güvence altına almaya önem verdiklerini belirtti. Soyer, altyapı projeleriyle İzmirlilere uzun vadeli bir yaşam destek sistemi sunmak için çalıştıklarını vurguladı. Körfez’e açılan yağmur suyu hattının tamamlandığını ve yaklaşık 7 milyar liralık yatırımla 230 kilometre daha yağmur suyu hattı inşa edildiğini ifade etti. Ayrıca, İzmir’in dört bir tarafını son teknolojiye sahip arıtma tesisleriyle donattıklarını ve atıksu arıtma tesislerinin kapasitelerini artırdıklarını söyledi.

Soyer, İzmir’e kesintisiz ve sağlıklı içme suyu hizmeti sağlama hedefi doğrultusunda son dört yılda 4 milyar liralık bir yatırımla 2 bin 500 kilometre içme suyu şebekesi inşa ettiklerini belirtti. İzmir’in altında Ankara’ya üç kez gidip gelecek kadar uzun bir kanalizasyon ve içme suyu ağı oluşturulduğunu sözlerine ekledi. Soyer, kaynaklarını İzmir’in asli önceliği olan altyapı hizmetlerine yönlendirdiklerini ve bu yönde harcamalarına devam edeceklerini vurguladı.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise Seferihisar’ın çevre ve doğayla iç içe bir ilçe olduğunu belirterek, bu tür yatırımları tek başlarına gerçekleştirmelerinin zor olacağını ifade etti. Yetişkin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çevreci vizyonu ve desteklerinin önemli olduğunu dile getirdi.

Proje kapsamında ayrıca deniz deşarj hattının yapımına da başlanacak. Seferihisar Akarca Atıksu Arıtma Tesisi Terfi Merkezi ve Deniz Deşarj Hattı Projesi, Seferihisar sahillerinin güzelliklerini koruma amacı güderek arıtılmış suların sahil bandının 1 kilometre açığına verilmesini sağlayacak. Projenin 2023 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme