• Haberler
  • Yaşam
  • İzmir Büyükşehir Belediyesi, Lavanta Hasadında Kadın Muhtarlarla Dayanışmayı Sergiledi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Lavanta Hasadında Kadın Muhtarlarla Dayanışmayı Sergiledi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, lavanta hasadının son günlerinde üretici eşini kalp krizi sonucu kaybeden Buca Doğancılar Mahalle...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, lavanta hasadının son günlerinde üretici eşini kalp krizi sonucu kaybeden Buca Doğancılar Mahalle Muhtarı Nebahat Coşkun için anlamlı bir dayanışma etkinliği düzenledi. Bu etkinlikte 122 kadın muhtar bir araya geldi ve imece usulüyle lavanta hasadı gerçekleştirdi. Etkinliğe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer de katıldı ve Nebahat Muhtar’ın eşi Engin Coşkun’un acı gününde onu yalnız bırakmadı.

Dayanışma etkinliği “Mahallede İmece Var” projesiyle birlikte gerçekleştirildi ve lavantalar tarlada kalmaktan kurtuldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 8 sene önce başlattığı lavanta üretimi projesi Seferihisar’da başlamış ve diğer ilçelere yayılarak Buca Doğancılar, Kemalpaşa Yeni Kurudere ve Menemen Emiralem köylerinde de üreticilere gelir sağlamıştı.

Haber

Etkinlikte, kadın muhtarlar imece usulüyle lavanta hasadını gerçekleştirerek Nebahat Coşkun’a destek verdiler. Nebahat Coşkun, 20 gün önce eşini kaybettiğini belirterek, Muhtarlıklar Masası’nın kendisine destek olacağını ve bu projeyi hayata geçirdiğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı destekle, hayatının en zor döneminde kendisine aile olduklarını bir kez daha gördüğünü vurguladı.

Dayanışmanın ve yardımlaşmanın güzel bir örneği olarak görülen bu etkinlikte kadın muhtarlar, bir araya gelerek Nebahat Coşkun’a destek olmanın mutluluğunu yaşadılar. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer de etkinlikte yer alarak destek verdi ve kadın muhtarların çabalarını takdirle karşıladı.

Haber

İzmir’in dayanışma ve birlik örneği olan bu etkinlikle, lavanta hasadı imece usulüyle tamamlanmış oldu ve üreticilere katkı sağlandı. Nebahat Coşkun ve diğer muhtarlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve kadın muhtarların bir araya gelerek gösterdiği dayanışmayı hayatları boyunca unutmayacaklarını belirttiler. Bu tür etkinliklerin, tarım ve üretim alanında dayanışmayı güçlendirdiği ve insanlara umut verdiği vurgulandı.
HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme