• Haberler
  • Çevre
  • İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kiraz İlçesinde Haşere İle Mücadeleyi Sürdürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kiraz İlçesinde Haşere İle Mücadeleyi Sürdürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kiraz ilçesinde haşere ile mücadele programına büyük bir ivme kazandırıyor. Özellikle sıcak yaz...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kiraz ilçesinde haşere ile mücadele programına büyük bir ivme kazandırıyor. Özellikle sıcak yaz aylarında artan haşere sorununa karşı kararlılıkla mücadele eden belediye, Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı ve Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı işbirliğiyle etkili çalışmalar yürütüyor. Kiraz ilçesinin 56 farklı mahallesinde gerçekleştirilen özel ilaçlama çalışmaları, çevre dostu ürünlerle yapıldı.

Haber

Kiraz Koordinatörü Ümit Kazak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kiraz halkının sağlığı ve konforu için çalışmaktan gurur duyduğunu belirtti. Kazak; “İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığımız Muhtarlık İşleri ve Yerel Hizmetler Daire Başkanlığımız Bozdağlar Şube Müdürlüğümüz ile ortaklaşa Kiraz’da haşere ile mücadele çalışmamızı yaptık. 5 ayrı ekip 30 personelimiz ile 56 merkez ve kırsal mahallelerimizde ilaçlama çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Sağlık Bakanlığı tarafından verilen biyosidal ürün uygulama izin Belgesine sahip belediyemiz ekiplerince Biyosidal Ürün Kullanım Usul ve Esasları Yönetmeliği kapsamında yıl boyunca sivrisinek, karasinek, hamamböceği, pire, kene, fare ve benzeri haşerelere karşı tespit edilen üreme kaynakları belirli bir program dahilinde periyodik olarak kontrol edilerek uygun yöntem ve ürün ile çalışmalarımız aralıksız sürecek. Emek veren katkı koyan herkese Kiraz halkı adına teşekkür ediyorum.”

Haber

KÜÇÜK MENDERES

Bakmadan Geçme