• Haberler
  • İzmir
  • İzmir Buca’da Muharrem Ayı Coşkusu: Aşure Dualarla Paylaşıldı

İzmir Buca’da Muharrem Ayı Coşkusu: Aşure Dualarla Paylaşıldı

Aşure dağıtımı öncesinde yapılan konuşmada, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Kerbela Olayı’nın hala dinmeyen bir acı...

Aşure dağıtımı öncesinde yapılan konuşmada, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Kerbela Olayı’nın hala dinmeyen bir acı olduğunu vurgulayarak, Hz. İmam Hüseyin’in ve arkadaşlarının Kerbela’da yaşanan trajik olaylarda katledilmesinin İslam tarihinin en hüzünlü sayfalarından biri olduğunu ifade etti. Başkan Kılıç, bu acının yanan yüreklerin acısı olduğunu ve aynı zamanda zulme boyun eğmeme onurunu temsil ettiğini belirtti.

Konuşmasında Hacı Bektaş-ı Veli’nin “Eline, beline, diline sahip ol” sözlerini hatırlatan Başkan Kılıç, huzur içinde birlikte yaşamanın önemine değindi ve halkın değerlerini birbirine yabancılaştırmaya çalışanlara ve fitne sokmaya çalışanlara karşı birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ayrıca, Kerbela’dan devraldıkları direnme geleneğini zulme karşı her koşulda yaşatmaya söz verdi.

Etkinlikte aşure dağıtımının ardından sanatçı Vedat Gündoğdu sahne alarak deyişler seslendirdi. Bu anlamlı etkinlik, Muharrem ayının ruhuna uygun bir şekilde, birlik, dayanışma ve saygı içerisinde gerçekleştirildi. Vatandaşlar, geleneksel etkinliğe gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı mutluluk duydu.

İHA

Bakmadan Geçme