• Haberler
  • İzmir
  • İzmir Barosu’ndan Cumhuriyet’in 100. Yılında Türk Spor Hukuku konferansı

İzmir Barosu’ndan Cumhuriyet’in 100. Yılında Türk Spor Hukuku konferansı

İzmir Barosu ve Avukatlar Vakfı ve Spor Hukuku Enstitüsü işbirliği ile düzenlenen Cumhuriyet’in 100. Yılında Türk...

İzmir Barosu ve Avukatlar Vakfı ve Spor Hukuku Enstitüsü işbirliği ile düzenlenen Cumhuriyet’in 100. Yılında Türk Spor Hukuku Düzeni başlıklı konferansta açılış konuşmasını İzmir Barosu Başkanı Sefa Yüksel ve Avukatlar Vakfı Başkanı Uğur Yetimoğlu yaptı.

İlk oturumda moderatörlüğü İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Elçin Kılınçer Ot yaparken Spor Hukuku Enstitüsü Başkanı Alpay Köse, Türkiye’de Spor Hukukunun Yapılanması başlıklı konuşmayı yaptı.

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Ufuk Aydın’ın Türk Sporunda Sendikalaşma, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Efe Oğuz’un Türkiye’de Basketbolun Yargı Yapılanması başlıklı sunumlar yaptığı ilk oturumun ardından 2. oturumun moderatörlüğünü Avukatlar Vakfı Üyesi Nil Güvenç Gürer yaptı. Bu oturumda ise Maltepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gürkan Özocak Türk Hukukunda Spor ve Ceza Hukuku İlişkisi başlıklı sunumu yaparken Özyeğin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Aytekin Gürbüz ise Spor Tahkim Hukukunun Türkiye’deki Gelişimini, TBB Spor Hukuku Komisyonu ve İzmir Barosu Üyesi İnanç Dinçsoy Sporcu Sözleşmelerini, TFF UCK Eski Başkanı Tarkan Erdal ise Türkiye’de Futbolun Yargı Yapılanmasını anlattı.

Konferansın ardından bir soru cevap oturumu düzenlendi. Konferansın kayıtlarının kısa sürede İzmir Barosu’nun internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında yayınlanacağı belirtildi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme