• Haberler
  • Özel Haber
  • İzmir Barosu’ndan açıklama “ekonomik şiddete boyun eğmeyeceğiz”

İzmir Barosu’ndan açıklama “ekonomik şiddete boyun eğmeyeceğiz”

İzmir Barosu, sosyal medya platformu Twitter üzerinden bir paylaşım yaptı. Yapılan paylaşımda Baro, avukatların ekonomik şiddete...

İzmir Barosu, sosyal medya platformu Twitter üzerinden bir paylaşım yaptı. Yapılan paylaşımda Baro, avukatların ekonomik şiddete boyun eğmeyeceğini söyledi ve taleplerini açıkladı.

Videoda ekonomik şiddetin avukatları da etkilediğini belirten Baro, avukatların gitgide yoksullaştığının altını çizdi.

Avukatların iş alanlarının daraltıldığını da belirten Baro, videoda taleplerini sıraladı. Yaptıkları taleplerde Baro, resmi şekil şartına bağlı tüm sözleşmelerde avukat temsili sağlanmasını; belirli sözleşmeler, vasiyetnameler ve vekaletnamelerin avukatlar tarafından düzenlenmesini, tüm avukatlık kazançlarından alınan KDV’nin %1’e indirilmesini, avukatlık asgari ücret tarifesinin güncellenmesini, CMK ücret tarifesinin ekonomik koşullara göre yenilenmesini, CMK ve adli yardım ücretlerinin zamanında ödenmesini, genç avukatlara faizsiz ve uzun süreli büro destek kredisi verilmesini, uzun süreli vergi indirimi ve SGK prim muafiyeti yapılmasını istedi.

Yüksek SGK primi ödeyip düşük emekli maaşı aldıklarını da vurgulayan Baro, emeklilik prim gününün 9200’den 7200’e indirilmesini de talep etti.

Ekonomik Şiddete Boyun Eğmeyeceğiz!#AvukatızBuradayız#MesleğimiziSavunuyoruz pic.twitter.com/I7U3MAYnD1

— İzmir Barosu – #SavunmaSusturulamaz (@izmir_barosu) August 10, 2023

Utku Beycan

Bakmadan Geçme