İzmir açıklarında bir günde 76 mülteci bulundu

Göçmen kaçakçıları, Yunanistan’a olan yakınlığından dolayı Avrupa’ya ulaşma hayalleri olan düzensiz göçmenleri Ege Denizi üzerinden kaçırmaya...

Göçmen kaçakçıları, Yunanistan’a olan yakınlığından dolayı Avrupa’ya ulaşma hayalleri olan düzensiz göçmenleri Ege Denizi üzerinden kaçırmaya devam ediyor. 30 Ağustos gecesinde yalnızca İzmir açıklarında 76 göçmen yakalanırken, Aydın’da 47, Muğla’da 29 mülteci bulundu.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın internet sitesinde yapılan duyurulara göre 30 Ağustos’ta saat 08.10 civarında Seferihisar açıklarında bir mülteci botunun bulunduğu bilgisi üzerine harekete geçen sahil güvenlik botu, Yunanistan tarafından Türkiye’ye geri itilen 18 düzensiz göçmeni kurtardı.

09.45’te İzmir’in bu sefer Dikili ilçesi açıklarında, yine Yunanistan tarafından Türkiye’ye geri itilmiş bir mülteci botu, bir sahil güvenlik botu tarafından durduruldu. 23 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Saat 11.00’de tekrar Seferihisar ilçesi açıklarında Yunanistan tarafından Türkiye’ye geri itilmiş bir mülteci botunun içerisindeki 21 düzensiz göçmen, sahil güvenlik botu tarafından kıyıya çıkarıldı.

11.15’te Seferihisar açıklarındaki başka bir mülteci botunda bulunan 14 düzensiz göçmen, sahil güvenlik botu tarafından yakalandı.

Muğla, Datça açıklarında tespit edilen ve Yunanistan tarafından Türkiye’ye geri itilen mülteci botundaki 29 düzensiz göçmen de, sahil güvenlik botu tarafından kurtarıldı.

13.00’te ise Aydın’ın Didim ilçesi açıklarındaki bir motorlu yattaki 47 düzensiz göçmen, sahil güvenlik botu tarafından durduruldu. Göçmenler kıyıya çıkarıldı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme