• Haberler
  • Siyaset
  • İYİP’li Kavuncu, partisinin İzmir’i CHP’den istediği iddialarına yanıt verdi

İYİP’li Kavuncu, partisinin İzmir’i CHP’den istediği iddialarına yanıt verdi

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti’nin İzmir’i CHP’den istediği iddiasına cevap verdi. Yerel seçimler...

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti’nin İzmir’i CHP’den istediği iddiasına cevap verdi. Yerel seçimler yaklaşırken Millet İttifakı bileşeni partilerin yerel seçimlerde nasıl hareket edileceği konuşuluyor, işbirliği şartı olarak İYİ Parti’nin İzmir Belediye Başkanlığı’nı CHP’den talep edeceği söyleniyordu.

Gazetecilerin sorularını yanıtladığı toplantıda Kavuncu, genel seçimlerin İYİ Parti’nin arzu ettiği biçimde bitmediğini, buna rağmen partinin oy sayısını 4,9 milyondan 5,2 milyona çıkardığını söyledi.

İyi Parti’nin seçimde bir ittifak kurup kurmayacağı sorusu üzerine Kavuncu, “Bütün teşkilatlarımız 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerle ilgili çok yoğun bir adaylık konusunu konuşuyorlar, tartışıyorlar. Ciddi bir hazırlık süreci var. Siyasi partiler iddia ortaya koyarlar, bizim iddiamız da iktidar olmaktır. Bunun için de yereli, geneli her anlamda bizim iddia ortaya koymamız ve hazırlığımızı yapmamız lazım. Netice ne olursa olsun, 31 Mart 2024’te nasıl bir yapı olursa olsun bütün parti teşkilatlarımız olarak sanki tek başımıza girecekmiş gibi çok güçlü ve ciddi bir şekilde hazırlığımızı yapmak durumundayız” dedi.

“Bunların hepsi dedikodu.”

İYİ Parti’nin yerel seçimlerde işbirliği kurması karşılığında CHP’den İzmir Belediye Başkanlığı’nı istediği iddiası için ise Kavuncu, “Bunların hepsi dedikodu. Böyle bir görüşme ya da bu anlamda yapılmış herhangi bir müzakere yok. Bizim şu anda odaklanacağımız tek konu var; İzmir halkının yerel anlamda yaşadığı sıkıntılar ve mutlu olabileceği bir kent hayatını nasıl var edebiliriz? Bunu konuştuğumuz sürece o konular gündeme gelir ya da gelmez ama bunların hepsi dedikodu.” dedi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme