• Haberler
  • Çevre
  • “İYİ Parti’li vekil adayı ve danışman, Akbelen’i talan eden şirketin avukatı”

“İYİ Parti’li vekil adayı ve danışman, Akbelen’i talan eden şirketin avukatı”

Son günlerde Akbelen ormanlarındaki ağaç katliamının ve talanın hızlandırılması gündemden düşmüyor. Limak Holding ve İÇTAŞ ortaklığıyla...

Son günlerde Akbelen ormanlarındaki ağaç katliamının ve talanın hızlandırılması gündemden düşmüyor. Limak Holding ve İÇTAŞ ortaklığıyla termik santrallere kömür sağlanmak için ormanın ortasında bir kömür ocağı açılmaya çalışılıyor. Bölgedeki köylüler yıllardır ağaç kesim makinelerine karşı nöbet tutarken, geçtiğimiz günlerde ormana jandarma ve tomalarla baskın düzenlenmiş, direnişçi köylülerin bir kısmı gözaltına alınmıştı.

Bahar Feyzan isimli YouTuber, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, konu hakkında İYİ Parti’ye eleştiride bulunmuş, “Oy isterken Milletçi ama Akbelen Ormanı’na gelince ortada yok. İYİ PARTİ..
E hadi? Nerde milliyetçilik?” demişti.

Oy isterken Milletçi ama Akbelen Ormanı’na gelince ortada yok. İYİ PARTİ..
E hadi? Nerde milliyetçilik?

— Bahar Feyzan (@baharfeyzan) July 25, 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdiği tasarımlarından dolayı gözaltına alınan tasarımcı Mahir Akkoyun, Feyzan’ın Tweet’ini alıntıladığı paylaşımında İYİ Parti’nin vekil adaylarından ve danışmanlarından birinin, Akbelen ormanını talan neden ve beşli çeteye dahil olan Limak’ın avukatlarından olduğunu hatırlattı.

Yaptığı paylaşımda Akkoyun, “Akbelen Ormanı’nı talan eden şirket Limak Holding.

Limak Holding’in avukatların biri de İyi Partili vekil adayı ve danışman Sedat Aksakallı. Beklentileriniz boş.” ifadelerini kullandı.

Akbelen Ormanı'nı talan eden şirket Limak Holding.

Limak Holding'in avukatların biri de İyi Partili vekil adayı ve danışman Sedat Aksakallı. Beklentileriniz boş. https://t.co/fED1L8PPGU

— mahirgra (@mahirgra) July 25, 2023

Haber merkezi

Bakmadan Geçme