• Haberler
  • Siyaset
  • İYİ Partili Özlale’den çocuk işçi sayısına tepki: 2 milyon çocuk işçi!

İYİ Partili Özlale’den çocuk işçi sayısına tepki: 2 milyon çocuk işçi!

İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’de çocuk işçi sayısına dikkat...

İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’de çocuk işçi sayısına dikkat çekti.

UTANÇ KAYNAĞI 

Çocukların yerinin okul sıraları ve oyun parkları olduğunu vurgulayan Özlale, “Çocuktan işçi olmaz! Türkiye’de en az 2 milyon çocuk işçi olduğu tahmin ediliyor. Tam 2 milyon! Bu sayıya göçmen ve mülteci çocuklar dahil bile değil. Çocuklarımızın çocukluklarını yaşamaları ve iyi eğitim almaları gereken yaşlarda giderek daha da fazla artan yoksulluğun altında ezilmeleri, bir asır önce milli egemenliğin çocukları baş tacı etmeden mümkün olmadığını anlamış ve bütün dünyaya anlatmış olan ülkemiz için ne yazık ki utanç kaynağı olmaya devam ediyor” ifadelerine yer verdi. 

İKTİDAR KULAK VERSİN 

AK Parti’ye çocuk işçiliği üzerinden yüklenen Özlale, “AKP iktidarının emek düşmanı politikaları, her geçen gün daha fazla çocuğun işçileşmesine neden oluyor. Kayıt dışı ve düşük ücretlerle çalıştırılan çocuklara ilişkin resmi verilerin olmaması bile izlenen bu emek düşmanı politikaların bir göstergesi olarak önümüzde duruyor. Çocuklarımızın güzel günlerde sağlıklı ve mutlu yaşamaları, geleceğe güvenle bakmaları için ne gerekiyorsa yapmak için kaybedecek bir günümüz daha yok. Acilen büyük ve köklü çözümler için gerekli politikaları uygulamaya koymalıyız. İktidar şimdiye dek yaptığı yanlışları artık terk etmeli ve çocuklarımız için bize kulak vermeli!” dedi. 

Özlale’nin açıklamasının devamı şu şekilde;

“Neler yapılmalı?  

Çocuk işçilik yasaklanmalı, çocuk işçi çalıştıran işletmelere ağır yaptırımlar uygulanmalı.

 Tüm çocuklara parasız ve nitelikli eğitim imkânı sağlanmalı.

Çocukların eğitimden kopmasının önüne geçilmeli.  

Çocuk işgücünü teşvik eden eğitim politikalarına son verilmeli.  

Çocuk işçiliğinin en önemli nedenlerinden olan yoksulluğu bitirmek için kısa vadeli ekonomik çözümler uygulamaya konulmalı.

 Bu süreçte yoksul ailelerin çocuklarını çalışmaya değil okula gönderebilmesi için bu ailelere ekonomik ve sosyal destekler verilmeli.”

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme