• Haberler
  • Gündem
  • İYİ Partili Kırkpınar’dan körfezdeki koku ve trafik sorununa eleştiri

İYİ Partili Kırkpınar’dan körfezdeki koku ve trafik sorununa eleştiri

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İzmir Körfezi’ndeki koku ve trafik sorunu konusunda yerel yönetimlerin...

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İzmir Körfezi’ndeki koku ve trafik sorunu konusunda yerel yönetimlerin vaatlerini yerine getiremediğini savundu.

Kırkpınar, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 2019 yerel seçimlerinden önce büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının vaatlerde bulunduğunu ancak çeşitli sebeplerle bunların bir bölümünün hayata geçirilemediğini ileri sürdü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetiminin kentteki trafik sorununa mutlaka bir çözüm getirmesi gerektiğini ifade eden Kırkpınar, “Vaatlerin bir kısmının hayata geçirilmemesi, geçirilememesi hem ekonomik kriz hem de salgın sebebiyle olabilir ama İzmir’in en önemli sorunlarından biri olan trafik konusuna mutlaka bir çözüm getirilmelidir. Önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı ihale açıp kent trafiğiyle ilgili sinyalizasyon hizmeti aldı. Ancak bu dönemde bunun tam olarak randımanlı hayata geçirildiği düşünmüyorum.” diye konuştu.

 “Aday değilim”

İzmir Körfezi’ndeki koku sorununa da dikkat çeken Kırkpınar, Çiğli Arıtma Tesisine ilave ünitelerin yapılması, yağmur suyu ile atık hattın ayrıştırma işleminin bir an önce tamamlanması ve kentin bu sorundan kurtarılması gerektiğini belirtti.

Kırkpınar, yıkılan Buca Cezaevi’nin yerine öğrenci yurdu, yeşil alan ve otopark yapılması gerektiğini de dile getirdi.

Partisinin il kongresinde “il başkanlığına aday olmayacağını” açıklayan Kırkpınar, milletvekilliği için ikinci bölgeden aday adayı olacağını sözlerine ekledi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme