• Haberler
  • Genel
  • İYİ Parti’den Çağrı: Olayın failleri ortaya çıkarılsın

İYİ Parti’den Çağrı: Olayın failleri ortaya çıkarılsın

Seferihisar’da son günlerde meydana gelen sokak hayvanlarının zehirlenmesi vakalarının artması ve Seferihisar’ın bu şekilde kamuoyunda anılmasının...

Seferihisar’da son günlerde meydana gelen sokak hayvanlarının zehirlenmesi vakalarının artması ve Seferihisar’ın bu şekilde kamuoyunda anılmasının üzüntü verici olduğunu belirten İYİ Parti Seferihisar İlçe Başkanı Kürşad Cebeci, yaptığı yazılı açıklamada, “Medeni bir toplum olmanın göstergesi tüm canlılara karşı gösterilen tutum ve davranışlarda gizlidir. Sokak hayvanlarının yaşamlarını olması gerektiği gibi sürdürebilmeleri için tüm vatandaşlarımızın gereken hassasiyeti göstermesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

KABUL EDİLEMEZ

Sokak hayvanlarının acımasızca zehirlenerek öldürülmesinin kabul edilebilecek bir durum olmadığını belirten Cebeci, ilçedeki yetkililerin gerekli tedbirleri alarak bu olayların faillerini adalet önüne çıkarması gerektiğini söyledi. Sokak hayvanları ile ilgili gerekli yaşamsal ve barınma ihtiyaçlarının planlanması ve popülasyon kontrolünün yapılması ile ilgili yasal yükümlülüğü olan kurumların bir an evvel gerekli tedbirleri alması gerektiğini ifade eden Cebeci, tüm vatandaşların da bu konuda gereken hassasiyeti ve dikkati göstermesi gerektiğini belirtti.

Cebeci, “Bir daha böylesi bir olayın yaşanmaması ve sokak hayvanlarımızın hak ettikleri şartlarda yaşamaları için bu konunun takipçisi olacağımızın da bilinmesini isterim. Umuyoruz ve beklentimiz o ki, bu olayların failleri bir an evvel adalet önüne çıkarılır ve gereken hukuki müeyyide uygulanır” dedi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme