İyi gelemez mi hiç?

'Tatil', düşünüldüğünde hafiflemek ve yenilenmek anlamını çağrıştırsa da pek de hafife alınmayacak bir durumdur. Özellikle de...

“Tatil”, düşünüldüğünde hafiflemek ve yenilenmek anlamını çağrıştırsa da pek de hafife alınmayacak bir durumdur. Özellikle de her gün biraz daha zorlaşan hayat şartları, günü birlik gezinmeleri bile çok kıymetli kılıyor. Tatilin en iyi tadı da, kendinizi özgür ve endişeleri evde bırakarak çıkıyor.

Tatiller, hafta sonu kaçamakları kendiniz için ayırdığınız özgür zaman dilimleridir. Bu zaman dilimini nerede nasıl kullanacağız konusunda, alışılagelmiş klasiklerinizi bir kenara bırakın ve gerçekten neye ihtiyacınız var ve nereyi özlüyorsunuz ona karar verin.

Tatile çıktığınız kişi(ler) de bir o kadar önemli. Çünkü beraber tatile çıkan kişilerin birbirlerini çok daha iyi tanıdıkları bir gerçek. Bazı arkadaşlıklar çok daha derin kökler salarken, çok yakın arkadaşlarınızla aranıza mesafeler de girebilir. Dolaysıyla şunu söyleyebiliriz ki tatil, ilişkileri olumlu da olumsuz da etkileyebilir. Tatilinizden böyle olumsuz hatıralarla dönmek istemiyorsanız ihtiyaçlarınızı, beklentilerinizi ve bütçenizi mutlaka arkadaşlarınızla paylaşın. Sonrasında yapmak istediğiniz aktiviteleri, görmek istediğiniz yerleri tüm detayları ile anlatın. En önemlisi sınırlarınızı iyi tanıyın ve kendinize karşı dürüst olun. Sevdiğiniz insanlar için hoşlanmadığınız şeyleri yapmak zorunda değilsiniz. Unutmayın siz oraya sadece dinlenmeye ve rahatlamaya gidiyorsunuz, kendinizi zorlamaya değil.

Tatilinizin tek bir amacı olsun. O da kendinizi şımartmak olsun. Zamanınızı bencilce kullanın. Tabi ki de tüm stresini, acabalarınızı ve endişenizi evde bırakın. Tamamlanmayan işler, belirsiz durumlar bırakın raflarında kalsın. Bedeninize ve ruhunuza bir şans verin bırakın dilediklerini yapsınlar. Unutmayın, insan beyni her gün yaptığı şeylerden farklı başka bir aktiviteyi yapmaya başladığında bile dinlenir. Dolayısıyla tatilinize anlamlar yükleyip, fazla fazla ekonominizin sınırlarını zorlamanıza gerek yok. İyi bir tatil için yapmanız gereken: dinlenme ve eğlenme odaklı olup yaratıcılığınızı kullanarak keyfini çıkarmak.

Keyfiniz bol olsun…

Bakmadan Geçme