• Haberler
  • Siyaset
  • İtalya’nın Lampedusa Adası’na ayak basan göçmen sayısı rekor kırdı!

İtalya’nın Lampedusa Adası’na ayak basan göçmen sayısı rekor kırdı!

Akdeniz’de Tunus, Malta ve Sicilya arasında yer alan Lampedusa, Avrupa Birliği ülkelerine sığınmacı olarak giriş yapmaya...

Akdeniz’de Tunus, Malta ve Sicilya arasında yer alan Lampedusa, Avrupa Birliği ülkelerine sığınmacı olarak giriş yapmaya çalışan düzensiz göçmenlerin Avrupa’da ayak bastıkları ilk noktaları oldu.

Lampedusa Belediye Başkanı Filippo Mannino bugün yaptığı açıklamasında “Son 58 saat içinde Lampedusa’ya ortalama 7 bin kişi ayak bastı, adamız bu sığınmacılara kucak açtı” dedi.

Lampedusa sığınmacı merkezinin kapasitesi sadece 400 kişi alacak büyüklükte.

Mannino, “Artık geriye dönüşü olmayan bir noktaya ulaşıldı ve ada krizin eşiğinde. Avrupa ve İtalyan devletinden hızlı bir destek operasyonuyla göçmenlerin acilen transfer edilmesi için derhal duruma müdahale edilmeli. Psikolojik açıdan hepimiz yorulduk ve artık yönetilemez bir hal aldı.” diyerek çağrıda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, Avrupa Birliği ülkelerinden yeterince destek almamalarını eleştirdi, yaşanan sığınmacı akınını “savaş eylemi” ve ”sosyalist Avrupa’nın simgesi” olarak gördüğünü söyledi.

Haber

Yakıcı sıcaklar

Lampedusa’daki rıhtımda Sicilya’ya feribotla götürülmeyi bekleyen bazı göçmenlerin kafalarına havlu sararak sıcaktan korunmaya çalıştıkları görüldü.

Meloni hükümeti, hayır kurumlarının kurtarma botlarının faaliyetlerini kısıtladı, bu kurumların deniz araçlarına el koydu, kurtarma çalışması yapmalarını yasakladı ve göçmenleri karaya indirmeden önce daha uzun mesafe gitmek zorunda bırakmıştı.

İspanya, Senegal’deki istikrarsızlığın da sığınmacı sayısındaki artışın nedenlerinden biri olarak gördüğünü söyledi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme