İşte İzmir boyozunun gizli tarifi

İçi boş, hafif ve gevrek bir hamurun içinde beyaz peynir ve maydanozla doldurulur. İzmir boyozu yapmak...

İçi boş, hafif ve gevrek bir hamurun içinde beyaz peynir ve maydanozla doldurulur.

İzmir boyozu yapmak için gerekli malzemeler şunlardır:

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 200 gram beyaz peynir
  • 1/2 demet maydanoz

İzmir boyozu yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Unu, tuzu, şekeri ve mayayı bir karıştırma kabına koyun ve karıştırın.
  • Sıvı yağı ve suyu da ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
  • Hamuru 10 dakika boyunca yoğurun ve sonra bir kenara koyun. Hamurun mayalanması için 1 saat bekletin.
  • Beyaz peyniri rendeleyin ve maydanozu ince kıyın.
  • Hamuru eşit parçalara ayırın ve her parçayı açmak için bir merdane kullanın.
  • Açılmış hamurun ortasına birkaç kaşık peynir ve maydanoz karışımı koyun.
  • Hamuru rulo şeklinde sarın ve sonra yuvarlayarak boyoz şekline getirin.
  • Yağlanmış bir fırın tepsisine boyozları yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Sıcak veya ılık servis yapın.

Afiyet olsun!

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme