İşte enginar ve bakla ile yapılabilecek yemekler!
Bahar aylarının gelmesiyle birlikte enginar ve bakla kullanarak yapılabilecek birçok lezzetli yemek akıllara gelmekte. İşte bu...
Bahar aylarının gelmesiyle birlikte enginar ve bakla kullanarak yapılabilecek birçok lezzetli yemek akıllara gelmekte. İşte bu yemeklerden bazıları:
- Enginarlı Bakla Yemeği: Zeytinyağı, soğan, havuç ve baharatlarla birlikte pişirilen enginarlı bakla yemeği, limon suyu ve taze dereotu ile servis edilerek ferah bir lezzet elde eder.
- Enginarlı Pilav: Pirinç, soğan ve baharatlarla birlikte pilav olarak pişirilen enginarlı pilav, ince doğranmış enginarlarla farklı bir tat deneyimi sunar. Üzerine limon sıkılarak servis edilir.
- Bakla Salatası: Haşlanıp soğuyan taze baklalar, ince doğranmış yeşillikler, soğan, havuç ve baharatlar ile zeytinyağı ve limon suyu ile soslanarak nefis bir salata yapılabilir.
- Enginar Kızartması: Temizlenip dilimlenen enginarlar, un ve yumurta karışımına bulanıp kızgın yağda kızartılarak çıtır çıtır bir lezzet elde eder. Üzerine limon sıkarak servis edilir.
- Bakla Güveci: Doğranmış baklalar, soğan, biber, domates ve baharatlar ile güveçte pişirilerek nefis bir bakla güveci yapılabilir. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri eklenip fırında da graten yapılabilir.
- Enginar Dolması: Temizlenip içleri doldurulan enginarlar, pirinç, kıyma, baharatlar ve yeşilliklerle hazırlanan dolma harcı ile doldurulup pişirilerek nefis bir dolma yapılabilir. Üzerine yoğurt ve baharatlı sos ile servis edilebilir.
- Bakla Çorbası: Haşlanıp blendırda püre haline getirilen baklalar, soğan, havuç, patates ve baharatlarla çorba olarak pişirilerek kremalı bir bakla çorbası yapılabilir.
Haber Merkezi