• Haberler
  • Bilgi
  • Isparta’nın Doğal Güzellikleri: Isparta’da Gezilecek Doğal Yerler

Isparta’nın Doğal Güzellikleri: Isparta’da Gezilecek Doğal Yerler

Isparta, Türkiye’nin güneybatısında yer alan tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü bir şehirdir. Isparta’da gezilebilecek birçok...

Isparta, Türkiye’nin güneybatısında yer alan tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü bir şehirdir. Isparta’da gezilebilecek birçok tarihi yer ve doğal alan bulunmaktadır. Bunların başlıcaları şunlardır:

Eğirdir Gölü: Isparta’nın en büyük doğal gölü olan Eğirdir Gölü, yamaç paraşütü, kano, su kayağı ve balıkçılık gibi aktiviteler için de oldukça popüler bir yerdir.

Sütçüler Kaplıcaları: İçinde yer alan 22 adet kaplıca suyu ile bir doğal sağlık merkezi olan Sütçüler Kaplıcaları, Isparta’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.

Antiocheia Antik Kenti: Isparta’nın Yalvaç ilçesinde yer alan Antiocheia Antik Kenti, tarihi kalıntıları ile ziyaretçileri kendine hayran bırakan bir yerdir. Kentin en önemli yapıları arasında tiyatro, agora, hamam, stoa ve kiliseler yer almaktadır.

Davraz Kayak Merkezi: Isparta’nın en yüksek dağı olan Davraz, kış aylarında kayakseverlerin uğrak noktası olan bir kayak merkezidir. Yaz aylarında ise doğa yürüyüşleri ve bisiklet turları için ideal bir yerdir.

Gölcük Tabiat Parkı: Isparta’nın merkezine 5 km uzaklıkta bulunan Gölcük Tabiat Parkı, doğal güzellikleri ile ünlü bir yerdir. Özellikle bahar aylarında yemyeşil doğası ve göl manzarası ile ziyaretçileri büyülemektedir.

Şarkikaraağaç Kervansarayı: 13. yüzyılda Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat tarafından yaptırılan Şarkikaraağaç Kervansarayı, Isparta’da tarihi bir konaklama yeridir. Ziyaretçiler, burada tarihi atmosferin keyfini çıkarabilirler.

Kızıldağ Milli Parkı: Isparta ve Burdur illeri sınırında yer alan Kızıldağ Milli Parkı, endemik bitki türleri, hayvanlar ve doğal güzellikleri ile ziyaretçileri kendine çekmektedir. Özellikle yürüyüş ve kamp yapmak isteyenler için ideal bir yerdir.

(M.A)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme