İsilik nerelerde oluşur?

İsilik genellikle vücudun kıvrımlı bölgelerinde, özellikle boyun, koltuk altı, kasık ve dirseklerde görülür. Sıcak ve nemli...

İsilik genellikle vücudun kıvrımlı bölgelerinde, özellikle boyun, koltuk altı, kasık ve dirseklerde görülür. Sıcak ve nemli hava, terleme arttığı için isilik riskini artırır. Bebeklerde, boyun, omuz ve sırt bölgesinde sıklıkla görülür.

İsilik tedavisi, basit ev tedavileri ile kolayca yapılabilir. Cildi serin ve kuru tutmak, hafif nemlendiriciler kullanmak, bol sıvı almak, serin bir banyo yapmak, hafif kıyafetler giymek ve havadar bir ortamda kalmak tedavi yöntemleri arasındadır.

İsilik ciltte kaşıntıya neden olabilir, ancak kaşıntıyı hafifletmek için kabarcıkları yıkamak veya losyon ve merhemler kullanmak daha iyi bir seçenektir, çünkü kaşıma, enfeksiyon riskini artırabilir.

Eğer isilik şiddetli bir şekilde rahatsız ediciyse veya kaşıntı hafifletici tedaviler işe yaramıyorsa, bir doktora başvurmak gerekir. Doktor, daha etkili bir tedavi önerebilir veya ciltte başka bir sorun olup olmadığını kontrol edebilir.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme